Çakırlar Korosu Zülfi Lİvaneli’nin konseriyle açıldı

Çakırlar Korosu Zülfi Lİvaneli’nin konseriyle açıldı

Atakum Belediyesi tarafından yeniden dizayn edilen Çakırlar Korusu, Zülfi Livaneli’nin verdiği halk konseri ile açıldı.

A+A-

Türkiye’nin sayılı su basar ormanlarından biri olan ve Atakum Belediyesi tarafından yaklaşık 22 hektarlık alanda sosyal ve sportif mekanlar yapılarak adeta yeni baştan oluşturulan Çakırlar Korusu halkın hizmetine açılırken, açılışta Zülfü Livaneli de bir konser verdi. Çakırlar Korusu’nun açılışa, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş toplulğu katıldı.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Bütçesinin yüzde 60’ından fazlasını yatırıma ayıran bir belediye olarak, sürekli proje üretiyor, Atakum’u Türkiye’nin en gelişmiş ve çağdaş ilçesi haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siz destek verdikçe bizim başaramayacağımız iş yoktur. Biz sevmeyi, ülkemizi, bayrağımızı, vatanımızı seviyoruz. Onun için bu sevgiyle üretmekte kolay oluyor. Biz halktan kaçmıyoruz, halkın içindeyiz. Burası Atakum’un Gezi Park’ıdır. Bunu Atakumlulara, Samsunlular’a, herkese armağan ediyoruz. Atakum, herkesin özgürce nefes alabildiği bir yerdir. Çağdaş yarınlara, değerlerinize, yeşilinize, ağacınıza, kısaca buraya sahip çıkacağınıza inanıyorum, size güveniyorum" dedi.

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ise, “Metin Başkan, bizi de çok rahatsız ediyor. İki üç ayda bir ya temel atıyor ya başladığı işi bitiriyor. Biz de sürekli Atakum’da olmak zorundayız. Bu koruyu hazırlayan herkese teşekkür ediyor,sizlere de hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sahne alan Zülfü Livaneli söylediği birbirinden güzel şarkılarla yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Başkan Burma, Zülfi Livaneli’ye teşekkür çiçeği verirken, “Buranın açılışına da ancak Zülfü Livaneli gibi büyük bir sanatçı yakışırdı. Emeklerim, alın terim, uğraşılarım size helal olsun. Siz sevmeye, sevilmeye layıksınız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.