Çağşurlu iş insanından şehitlik anıtına bağış

Hasan Yiğit’in konu aldığı “Çağşur” katlimanın anlatıldığı 372 kitabını okuyan ve bundan etkilenen iş insanı Dursun Türker ve oğlu Emre Türker Esençay Mahallesine anıt yapılması için arazi bağışladılar.

A+A-

TAPULU ARAZİMİ ANIT YAPILMASI İÇİN BAĞIŞLIYORUM

Konu işle ilgili konuşan iş insanı Dursun Türker bafra55.net muhabirine şu açıklamalarda bulundu, “Bizim için önemi büyük olan Çağşur için yapılması planlanan şehitlik anıtına tapulu arazimi bağışlayarak buraya anıt yapılmasını istiyoruz” dedi.

Oğlu Emre Türker ise, “bafra55.net haber sitesinin köyümüz ile ilgili yaptığı haberden yola çıkarak “esençay” köyünün isminin değiştirilmesi ile alakalı köyümüz sakinleri ile beraber muhtarımızda öncülük yaparak valiliğe dilekçe verdik köyümüzün isminin tekrar “çağşur” olmasını istiyoruz.

372 KİTABINDAN YOLA ÇIKTIK

Köyümüzde geçmişte olaylar olduğunu tarihi değer taşıyan olayların geçtiğini duyduk, okuduk, bununla ilgili de belediye meclis üyelerimizin bir önergesi oldu köyümüze bir şehitlik anıtı yapılmasını istediler. Bununla ilgili birkaç çalışmaların yapıldığını takip ediyorduk diyen Türker, aile büyüğümüz babamla birlikte köyümüzün girişinde mezarlığında bitişinde böyle bir yerin şehitlik anıtı için uygun olacağını düşündük bizde aile büyüklerimizle beraber neden olmasın dedik, şehitlik anıtı için bir yer bağışlayalım dedik bizim de bir katkımız olsun istedik.

BURADA Kİ OLAYLARI HERKES BİLSİN İSTEDİK

Köyümüzde ki olayların herkesin bilmesini istediklerini ifade eden Emre Türker, bununla ilgili yer bağışlamayı düşünüyoruz devlet büyüklerimizin de öncülüğünde ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Çağşurlu iş insanından şehitlik anıtına bağış

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum