Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz : ''Şehitlerimizi unutmayacağız''

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz : ''Şehitlerimizi unutmayacağız''

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Ne kadar mübarek ve kutsal bir coğrafyada olduğumuzu şehitlerimizi andıkça daha iyi anlıyoruz. Şehitlerimizin şehadeti, bu toprakların kıymetinin ne kadar büyük olduğunu çok iyi anlatıyor” dedi.

A+A-

İlçelerdeki alt yapı, su ve yol yatırımlarını değerlendirmek, ilçelerin öncelikli sorunlarını yerinde tespit ederek sonraki 1 yılın programını yapmak amacıyla düzenlenen toplantılara Asarcık ilçesiyle devam edildi.
Asarcık Belediyesi Çay Bahçesi’nde yapılan toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Asarcık Kaymakamı Hüseyin Tutuş, Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Zafer Özata, AK Parti İlçe Başkanı Hami Karakaş, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, daire başkanları ile il ve ilçe belediye meclis üyeleri katıldı.

“ŞEHİTLERİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”
Toplantı öncesi konuşan Başkan Yılmaz, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak başladığı konuşmasında, “Ne kadar mübarek ve kutsal bir coğrafyada olduğumuzu şehitlerimizi andıkça daha iyi anlıyoruz. Şehitlerimizin şehadeti, bu toprakların kıymetinin ne kadar büyük olduğunu çok iyi anlatıyor. Ülkeye hizmet kervanında geçmişten bu güne, bu günden yarına hizmet eden insanlar, şehitlerimizi unutmadıkça hizmetini daha iyi yapar, yapmaları gerekir diye düşünüyorum. İyi günde kötü günde birlikte yaşayan insanları birbirine düşürmeye çalışan içerde ve dışarıda şer odakları var. Bunlar, ülkemizi karıştırarak, geleceğe doludizgin koşuşuna engel olmak isteyenlere rabbim fırsat vermeyecektir. En son Ankara olayı yüreğimizi dağladı” diye konuştu.

“İŞLERİMİZİ İBADET EDER GİBİ YAPIYORUZ”
“Psikolojimizi olumsuz etkileyen bu olaylar karşısında bir taraftan da hayat devam ediyor” diyen Başkan Yılmaz, “İnsanlık bir şekilde kendine daha iyi bir gelecek hazırlama, daha iyi yaşamak için bir mücadele veriyor. Bu ülkenin halkının verdiği vergilerle kurulmuş sistemler, hizmetler üretmeye çalışıyor. Biz de yerel yöneticiler olarak bu hizmetleri üretiyoruz. Biz de yaptığımız hizmetleri Allah’ın huzuruna çıkıp ibadet ederken nasıl ki kendimizi o ibadet duygusu ve düşüncesine adapte ediyorsak, hizmet ederken de böyle yapmaya gayret ediyoruz. Hizmete hileyi hurdayı katmamaya çalışıyoruz. Bu duyguyla donanıp ekibimizi ona göre kurduk. İşimizi ibadet eder gibi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

İNSANA DOKUNAN PROJELER
Yapılan ve yapılacak olan her işin Asarcık’ta yaşayan insanların hayatına konfor katmak için yapıldığını kaydeden Başkan Yılmaz şu bilgileri verdi: “Büyükşehir Belediyesi, alt yapı hizmetlerini yapan bir kuruluştur. Alt yapı hizmetleri denilince yol, su, kanalizasyon gibi büyük alt yapı projeleri akla geliyor. Ama bunun üzerine sosyal belediyecilik gereği insana dokunan projeleri de inşa etmek istiyoruz. Yerin altına yaptığımız işler de insana dokunuyor. İnsan suyu, tertemiz suyu tereddüt etmeden içiyorsa, insana dokunuyor demektir. Bunu önemsiyoruz. 3 yıllık süre içinde ilçede ve mahallelerde içme suyu sorunu diye bir şey bırakmamak istiyoruz. İçme suyunu artık konuşmak istemiyoruz. Elde olmayan sondaj vurup bulamama, bulsak da sağlığa elverişli olmaması gibi nedenler olmadığı sürece büyük oranda su meselesini gündemden düşüreceğiz. Yol meselesini de gündemden düşüreceğiz. Asarcık’ta 300 km grup yollarını 10 yıl bozulmayacak kalitede yapıp her şene para harcamayacağız. Çok kötü olan 30 kilometrelik yolu yapıyoruz. Geriye kalanları da zaman içinde yapabiliriz. Yoldan daha ziyade daha farklı şeyler isteyeceksiniz. Köyde durup şehirde çalışmak isteyeceksiniz. Veya daha iyi bir eğitim, daha kaliteli hocalar, daha iyi sağlık alt yapısı isteyeceksiniz, gençlerin enerjilerini boşaltacak spor alt yapısı isteyeceksiniz. Bunlar gerekli hale gelecek. Hatta kültüre sanata dönük 3-4 köyün birleştiği yerde sanatsal kurslar, müzik, resim, el işi kursları isteyeceksiniz. Bunlar artık köylerde de olsun isteyeceksiniz. Turizme dönük eski camiler, okullar, konakları restore edelim diyeceksiniz. Bunları kültür evleri olarak hizmete açılım diyeceksiniz. Bazı alt yapı hizmetleri bitmeden bunları talep etme aşamasına gelemiyoruz. İnsanın ihtiyaçlarının sonu yok.”

“AT YARIŞI GELENEĞİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Geleneksel at yarışı ve güreş etkinliğini Asarcık’ın kupon etkinliği haline getirmeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, sözlerine şöyle tamamladı: “At yarışları konusunda küçük bir gelenek var. Bunu yok etmeyelim. Bana göre Asarcık’taki at yarışları büyüklerimizin bize verdiği bizim de çocuklarımıza vermek üzere aldığımız hediye gibi bir şey. Bunu kaybetmeyelim hatta geliştirelim. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye, elimizi taşın altına sokmaya hazırız. At yarışı deyince akla Asarcık gelsin. Senede birkaç kez at yarışı turnuvası yapalım burada. Büyüklerimizin bize bıraktığı at sevgisini ve güzelliğini gelecek nesillere yaşatalım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.