BÜTÜN ENGELLERİ ORTADAN KALDIRALIM

BÜTÜN ENGELLERİ ORTADAN KALDIRALIM

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle; Engellilerimizin gününü kutluyorum.

A+A-

ENGELSİZ YAŞAM HER BİREYİN HAKKIDIR

    CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  Dünya nüfusunun yaklaşık %15’i iş yapabilme becerisini ve yeteneğini kaybederek Engelli durumuna düşmüştür. Türkiye de engelli sayısı; Ülke nüfusunun  % 6,9’ u engellidir. Engelli sayılarının 2 milyon 85 bini erkekler, 2 milyon 792 binini kadınlar oluşturmakta, bu engellilerin en az bir engelinin bulunduğunu yetkililer açıklamaktadır.

ENGELLERİ ÖNLEYELİM

    CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  Hayatın süreçleri içerisinde, değişik faktörlerin etkisi ile insanların her hangi bir yeteneğini yitirmesi ile engelli durumuna düşebilir. Doğum öncesi ve sonrasında alınabilecek tedbirler ve bilinçli hareketle engellerin birçoğu önlenebilir veya engeller ortadan kaldırılabilir. Günümüzde doğum öncesinde çocuğun gelişiminin takibi yapıldığı gibi doğum sonrası hızlı teşhis ve tedavi yöntemi ile birçok engel ortadan kaldırılabilmektedir. ( Kalça çıkığı, görme ve duyma bozuklukları gibi)   Evlilik öncesi çeşitli testlerle de çocuğun engelli doğmaması için birçok önlemin alınıyor olması ve bireylerin bu konuda bilinçlendirilmesi önemlidir.

   Zeybek; Günlük yaşamda;  işyerlerinde ve evlerdeki kazalar ile trafik kazaları, yaşlılık nedeniyle birçok insan güç, yetenek kaybına uğrayarak engelli durumuna düşmektedir. Sonradan oluşabilecek engelli durumlarında, alınabilecek tedbirler ile birçok engelin önlenmesi mümkün olacaktır. Engellilerin, engelleri doğrultusunda rehabilite edilmesi, yetenekleri doğrultusunda eğitimlerini tamamlamaları ve meslek edinmeleri ile istihdamının kolaylaştırılması sağlanmalıdır.

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

   CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;   3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bütün insanların bu konuya dikkati çekilmeye çalışılmaktadır. Engelli doğmak veya sonradan engeli olmanın olumsuz bir olay olmadığını, bu günün sağlıklı insanlarının da bir gün engelli olma ihtimallerinin olduğunu ifade etmek ve bu konuda duyarlılık yaratmak önemlidir.

   Zeybek; Yaşamın gerçekliği içerisinde; Sağlıklı insanlarımızın “Empati” yaparak, engelli insanlarımızın sosyal hayat içerisinde yer almalarını sağlamaları ve onların yaşamlarının kolaylaştırılması için toplumun bütün bireylerine önemli görevler düşmektedir. Kamusal alanda da engellilerin engelleri dikkate alınarak gerekli düzenlemelerle, istihdamları sağlanmalıdır.

   3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle; Engellilerimizin gününü kutluyorum. Bugünün engelsiz insanlar! Yarın engelli olacak gibi engellilere yaklaşıp, bütün engelleri ortadan kaldıralım. Hayatı engelsiz yaşamak her bireyin en doğal hakkıdır.

Bugünün engelsiz insanlar! Yarın engelli olacak gibi engellilere yaklaşıp, bütün engelleri ortadan kaldıralım. Hayatı engelsiz yaşamak her bireyin en doğal hakkıdır.

samsun-milletvekili-kemal-zeybek.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.