Bursa’da Yaşayan Samsunlulardan Doğu Guta’ya Yardım Eli

Bursa’da Yaşayan Samsunlulardan Doğu Guta’ya Yardım Eli

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) ve Samsun Girişimci İş Adamları Derneğimiz (SAMGİAD) işbirliği ile oluşturulan ve gıda ve acil yaşamsal yardım malzemelerini taşıyan yarım konvoyu dualar ile yola çıktı.

A+A-

 Suriye Doğu Guta’da yaşanan insanlık zulmüne duyarsız kalmayan Bursa’da yaşayan Samsunlular SAMDEF ve SAMGİAD işbirliği ile düzenlenen yardım kampanyası ile Doğu Guta’da ki mazlum ve mağdurlara yardım eli uzattı.

Toplanan gıda, giyecek, battaniye gibi yaşam malzemeleri 4 TIR’dan oluşturulan yardım konvoyu ile Doğu Guta’ya gönderildi.

Yardım Konvoyu yolca çıkmadan önce yapılan törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa-SAMDEF Başkanı  Savaş Otruş, SAMGİAD Başkanı Erol Beker, Bursa Havzalılar Derneği  ve Havza Beyören Köyü Dernek  Başkanı Emrullah Kaya, Belediye Meclis Üyeleri, İşadamlar Ali Karaca, Ahmet Orta, Dernek Başkanları ve çok sayıda Bursa da yaşayan Samsunlu katıldı.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yardımda bulunan tüm Samsunlulara teşekkür etti.

Bursa-SAMDEF Başkanı  Savaş Otruş Türk Milletinin her zaman mağdur ve mazlumun yanında olduğuna değinerek; “Bizler konuşumuz acı çekerken duyarsız kalacak bir millet değiliz. Yardım kampanyamıza destek olan herkes den Allah razı olsun. Allah yapılan yardımları dergahı makamında kabul ve makbul eylesin.” Dedi.

SAMGİAD Başkanı Erol Beker ise amaçlarının orada yaşanan insanlık dramında mağdur olanlara bir nebzede olsa yardım etmek olduğunu belirterek; “Bağış yapan iş adamlarımıza, dernek başkanlarımıza ve katkı yapan hayır sonsuz teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Bursa Havzalılar Derneği  ve Havza Beyören Köyü Dernek  Başkanı Emrullah Kaya ise bir Samsunlu olarak gurur duyduğunu dile getirerek; “Allah razı olsun tüm kardeşlerimiz ellerinden geldiğince yardımda bulundu. İnşallah bu yardım malzemeleri ile orada zulmü yaşayan insanların azda olsa yarasını saracağız. Bizlere destek olan tüm Samsunlu kardeşlerimize teşekkür ederiz.”dedi.

Konuşmaların ardından okunan dualar ile 4 tırdan oluşan yardım konvoyu yola çıktı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.