Bursa'da Çıkan Silahlı Çatışmada 1 Polis Memuru Şehit Oldu!

Bursa'da Çıkan Silahlı Çatışmada 1 Polis Memuru Şehit Oldu!

Bursa’da iki grup arasında çıkan kavgaya müdahale eden polis memuru vurularak şehit düştü.

A+A-

Merkez Yıldırım ilçesi Hacivat mahallesinde akşam saatlerinde 2 grup arasında silahlı kavga meydana geldi. Çıkan kavgaya müdahale etmek isteyen Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru silahla vurularak şehit oldu. Olayda ayrıca 1 vatandaş daha hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Olayın ardından polis memurunun kaldırıldığı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan geldi. Vali Canbolat hastane çıkışında açıklamada bulundu.

1 polis şehit oldu, 1 vatandaş vefat etti

Vali Canbolat, "Bugün akşam saatlerinde Hacivat Mahallesinde üzücü bir olay yaşadık. İki grup arasında çıkan kavganın bir kişinin pompalı tüfekle ateş etmesi sonucu maalesef bir polis memurumuz şehit oldu. Aynı silahtan çıkan mermiler karşısında bir vatandaşımız vefat etti ayrıca 1 yaralımız ameliyatta. Durumu ağır bir yaralı da Çekirge Devlet Hastanesinde tedavi ediliyor. Failler pompalı silahla birlikte gözaltına alındı. Güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı yok. Şu anda adli işlemler devam ediyor. Vefat eden polis memurumuzun ve diğer vatandaşımıza da Allah'dan rahmet diliyorum. Kavganın çıkış nedeni sataşma neticesinde gelişen adli bir olay sonucu ortaya çıktı." dedi.

Öte yandan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de olay yerinde boş kovan ve delil araştırması yaptı. Gözaltındaki 7 kişinin ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor.

Vali Canbolat'ın açıklamasından sonra bir kişinin daha hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. 

Polis memurunun şehit olması ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter üzerinden paylaşım yaptı.

Bursa'da Çıkan Silahlı Çatışmada 1 Polis Memuru Şehit Oldu!
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.