“Burası Bizim Ocağımız” Dediler, Fransa ve Kosova’dan Bengü’ye Kalkıp Geldiler

Bafra’daki 30. Bengü Yayla Şenlikleri’nde yurt içi ve yurt dışından gelen Bengülüler, akraba ve dostlarıyla hasret giderdi.

A+A-

Bafra’nın köklü geleneklerinden biri olan 30. Bengü Yayla Şenlikleri, Bengü Yaylası Çatakseki mevkisinde yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. İki gün süren etkinlikte gurbet ile sıla yeniden buluşurken vatandaşlar, memleket özlemlerini ve şenliğe dair düşüncelerini Bafra55.net mikrofonuna anlattı.

Şenliğe katılan ve adının Bengü olduğunu söyleyen genç kız, “Babam köyünün ismini çok sevdiği için adımı Bengü koymuş. Burada bana ‘Seni köyün ağası seçelim’ diyorlar” sözleriyle yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Bir başka vatandaş, ailesinin köklerinin Bengü’ye dayandığını belirterek çocukluğunda bu yaylada çok vakit geçirdiğini ve koyun güttüğünü söyledi. Katılımcılar, “Öz Bengülüyüz, hepimiz akrabayız. Bugün burada eşimizle, dostumuzla, tanıdığımız ve tanımadığımız herkesle bir araya gelip sohbet ediyor, hasret gideriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kendi köylerini, memleketlerini ve topraklarını unutmamaları gerektiğini söyleyen vatandaşlar, bu tür şenliklerin gelecek nesiller açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı. Fransa, Kosova, Bursa ve Tekirdağ’dan gelen Bengülüler ile Vezirköprü ve Ladik’ten gelen vatandaşlar da şenliğe katıldı.

Kosova’da yaşayan küçük bir kız ise “Tatillerde hemen Bengü’ye gelmek bana göre dünyanın en mutlu şeyi” diyerek memleket sevgisini dile getirdi. Şehir dışından gelen katılımcılar da amaçlarının eş, dost ve akrabalarını görmek olduğunu, yıllar sonra yeniden bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Vatandaşlar, Bengü Yaylası’nın serin havasında aileleri ve sevdikleriyle piknik yapıp konserlerin tadını çıkarırken, şenlik birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlendiği renkli görüntülere sahne oldu.
bengu-yayla-senlikleri-004.jpg

bengu-yayla-senlikleri-005.jpg

bengu-yayla-senlikleri-006.jpg

bengu-yayla-senlikleri-007.jpg

bengu-yayla-senlikleri-008.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.