BUNUN ADI YAŞAM OLAMAZ

BUNUN ADI YAŞAM OLAMAZ

Samsun’un Salıpazarı ilçesi Muslubey köyünde sağlıksız koşullarda yaşamını sürdüren yaşlı adama devlet el uzattı.

A+A-

Salıpazarı’na bağlı Muslubey köyünde bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri olay yerine gittiklerinde gözlerine inanamadılar. 66 yaşındaki akli dengesi yerinde olmayan ve gözleri görmeyen Hayri Keleş’in ahırın hemen yanında kendisi için yapılmış bölmede sağlıksız şekilde yaşadığını gören jandarma ekipleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne haber verdi. Kendi dışkısı ile iç içe bir ortamda çıplak vaziyette bulunan Hayri Keleş’in durumu Sosyal Hizmetler görevlilerini de şoke etti.
Köye gelen ambulansla olay yerinden alınan Hayri Keleş, sağlık görevlilerinden ekmek isterken, önce Çarşamba Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Keleş, savcılık talimatıyla Samsun Huzurevi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne sevk edildi.

PROFESÖRÜN KARDEŞİ
Bir insanın yaşayamayacağı koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışan Hayri Keleş’in kardeşlerinden birinin, bir üniversitede patoloji profesörü olduğu öğrenilirken, bir diğer kardeşinin ise Çarşamba İmam Hatip Lisesi’nde öğretmen olduğu ortaya çıktı.

85 YAŞINDAKİ ANNE BAKIYOR
Hayri Keleş’e, 85 yaşındaki annesi Hamide Keleş bakıyormuş. Anne Keleş, oğlunun 18 yaşında akli dengesini yitirdiğini dile getirirken, 2 yaşından itibaren de babasız büyüttüğünü söyledi. Hamide Keleş, yaşlı olduğunu, kendisine de bakım konusunda komşularının yardım ettiğini belirtirken, oğlunun kendinden alınmasına çok üzüldüğünü, geri verilmesini istediğini söyledi. Oğlunun daha önce kaldığı evde tadilat yapıldığını için kaldığı yere yerleştirildiğini açıklayan Anne Keleş, tadilat yapıldıktan sonra yeniden eve götürüleceğini ifade etti.
Savcılık olay ile ilgili soruşturma başlatırken, Hayri Keleş, Samsun Huzurevi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirildi.

20130614aw000899_01.jpg20130614aw000899_02.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.