Buğdaylarımıza İyi Bakalım, Ürünlerimizi Ziyan Etmeyelim..

Buğdaylarımıza İyi Bakalım, Ürünlerimizi Ziyan Etmeyelim..

Yaklaşan hasat dönemi öncesi Havza Buğday Pazarı Derneği Başkanı Sencer Gedik yapmış olduğu açıklama ile çiftçileri olası hastalıklara karşı uyardı.

A+A-

Başkan Gedik, deneme tarlalarında incelemelerde bulundu. Gedik, inceleme sonrası yapmış olduğu açıklamada; “Hasada yakın bir zaman kala buğday ve arpalar için son ilaç dönemine girmekteyiz. Genel olarak pas diye adlandırdığımız hastalık hem verimi hem ürünün kalitesini ve rekoltesini olumsuz etkilemektedir. Bunun çözümü ise erken dönemde zamanında ilaç mücadelesidir.” dedi.

Buğdaylarımıza İyi Bakalım, Ürünlerimizi Ziyan Etmeyelim..

Başkan Gedik, Koronavirüs salgının gıda güvenliği konusunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu belirterek; “ Yaşadığımız bu süreçte dünyada gıda güvenliğinin ne kadar ciddi olduğunu tüm insanlar fark etmiştir. Ülke olarak milli tarımın ve buğday üretiminin milli gıda için önemini daha iyi anlamış durumdayız. Cumhurbaşkanı’nın çağrısı ile Havza’da çiftçi büyüklerimiz, ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz arazilerini boş bırakmayarak ekimlerini yaptılar. Şimdi bu ekilen ürünleri koruma zamanı.” dedi.

Buğdaylarımıza İyi Bakalım, Ürünlerimizi Ziyan Etmeyelim..

 Yüksek verim ve ekonomik gelir için tarlada ki ürüne sahip çıkılaması gerektiğini ifade eden Gedik; “Buğdaylarımıza iyi bakalım, ürünlerimizi ziyan etmeyelim. Buğday Borsası olarak bizlerde çiftçimize destek olmak için onların ürünlerinin en yüksek değeri bulması için çaba harcamaktayız. Son zamanlarda çiftçimizin girdi maliyeti çok artarak özellikle gübre fiyatları sezon öncesi düşük, sezon zamanı çok fahiş şekilde artmakta. Fiyatlarda artış yaşanmasa bile zaten yüksek olması kullanılması gereken gübre miktarını etkilemekte. Dolayısıyla toplam rekolteye eksi yönde etki etmektedir. Bu durumun bir an önce kontrol altına alınması gerekmektedir. Çiftçilerimizin ürünlerini kontrol etmesini hatırlatırken biz buğday pazarı borsası olarak elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya hazırız.” dedi.

Buğdaylarımıza İyi Bakalım, Ürünlerimizi Ziyan Etmeyelim..
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.