Büfeciye 12,5 yıl hapis

Büfeciye 12,5 yıl hapis

Samsun'da "uyuşturucu ticareti" suçundan yargılanan büfe sahibi 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz yargılanan 3 kişi ise beraat etti.

A+A-

 
Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "uyuşturucu ticareti" yaptığı istihbarı doğrultusunda 4 ay önce İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde 35 yaşındaki M.Y.'nin büfesine baskın yaptı. Büfede yapılan aramada 30 gram bonzai, 1 adet extacy, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tüfek ve 16 adet mermi ele geçirdi. Olayla ilgili büfe sahibi M.Y. ile S.K.(34), Y.B.(25) ve E.Y.(19) gözaltına alındı. Adliye sevk edilen M.Y., tutuklanırken, 3 kişi ise serbest bırakıldı. M.Y., S.K., Y.B. ve E.Y. hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "uyuşturucu ticareti" suçundan dava açıldı. Bugünkü davada, İnebolu Cezaevi'nde tutuklu bulunan M.Y., duruşmaya SEGBİS sistemi ile görüntülü olarak katıldı. M.Y. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben 5 yıl önce uyuşturucu satmayacağıma dair tövbe ettim. 5 yıldır uyuşturucuya karşıyım. Ben geçen yıl yanımda polise mal yakalattım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Dükkanım kapalı ve çocukları zor durumda. 2 çocuğum liseyi gidiyor. Onların aydığı 400 lira yardım ile geçiniyorlar. Ailem zor durumda. Ben bu işi yapmadım ve bu işe karşıyım" dedi.
Bir başka suçtan tutuklu bulunduğu Giresun Cezaevi'nden SEGBİS ile duruşmaya katılarak ifade veren S.K. de., "Ben 3 aydır cezaevindeyim. Bir defa mal aldım. Bunu artık içmeyeceğime yemin ederim. Ben içiciyim ve kimseye uyuşturucu satmadım" diye konuştu.
Diğer 2 kişi ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti toplanan deliler doğrultusunda büfe sahibi M.Y.'yi "uyuşturucu ticareti" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına karar verirken, S.K., Y.B. ve E.Y.'nin ise beraatlarına karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.