BU ZİHNİYET KİRLİDİR

BU ZİHNİYET KİRLİDİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,

A+A-

Taksim Gezi Parkı’nda eylem yapan gençlerin CHP dönemindeki İstanbul’un çöp yığınlarını bilmediğini belirterek, "Onlar CHP’nin çöp dağlarını bilmez. Çünkü CHP zihniyeti pisliktir. Onlar CHP döneminin hava kirliliğini bilmez. Çünkü bu zihniyet kirlidir" dedi.

Afrika ziyaretinin ardından İstanbul’a inen ve bugün de Adana ve Mersin’i ziyaret eden Erdoğan, uzun bir aranın ardından Ankara’ya döndü. Esenboğa Havalimanı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, Anfa Altınpark girişinde de binlerce Türk bayraklı vatandaş tarafından sloganlarla karşılandı. Başbakan Erdoğan için Altınpark girişinde yolun sağına ve soluna dizilen vatandaşların elinde ise AK Parti bayraklarının olmaması dikkat çekti. Vatandaşlar Türk bayraklarıyla Erdoğan’ı karşıladı. Başbakan Erdoğan AK Parti Genel Merkezi’ne geçmeden önce Altınpark girişinde kendisini bekleyen vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. "Türkiye güçlenerek yarınlara yürüyor fakat Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olanlar var" diyen Başbakan Erdoğan, "İçeride rahatsız olanlar var, dışarıda rahatsız olanlar var. Sevgili kardeşlerim uluslararası medya Türkiye ile ilgili hayırlı rüya görebilir mi? Bunların içerideki uzantıları var, hayırlı rüya görebilir mi? Ve şimdi de görsel medya ile yazılı medya ile iktidarımıza saldırıyorlar. Kimlerle birlikte bunu yapıyorlar? Faiz lobisiyle beraber yapıyorlar. Ulusal ve uluslararası faiz lobisiyle beraber yapıyorlar" diye konuştu.

Borsa lobisinin ve spekülatörlerin enteresan bir şekilde "Borsa İstanbul çöktü" dediklerini anlatan Başbakan Erdoğan, "Borsa İstanbul çökerse bunun altında Tayyip Erdoğan kalmaz, siz kalırsınız siz" dedi. Aynı şekilde IMF borçları öderken de bu şekilde faiz lobisinin bir tavrı olduğunu belirten Erdoğan, "Dediler ki, ’IMF’den borç alın’. Bunlar dedi yine. Ben dedim ki ’hayır almayacağız. Çünkü bu kriz bizi teğet geçecek’. Dalga geçtiler, ne oldu? 23,5 milyar dolar borcumuz vardı artık IMF defterini kapattık. Ama bundan rahatsızlar" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakınız Merkez Bankası’nın kasasında 27,5 milyar dolar vardı, şimdi 130 milyar dolar var. Kardeşlerim, mesele İstanbul’daki Taksim Gezi Parkı olayı değildir. 15 tane ağacın sökülerek bir başka yere dikilmesi olayı değildir. İnanın sorun onlara, deyin ki; ’yahu siz buraya bu olaylardan önce hiç geldiniz mi?’ inanın yüzde 95’inin Gezi Parkı’nın adını bile duymamıştır. Fakat Başbakanınız orada doğdu orada büyüdü. Ben Kasımpaşalı’yım. 8 yıl, 7,5 yıl İETT’de futbol oynadım. O zamanlar Gezi Parkı kulübümün alt tarafındaydı. Onun içinden geçerdim, onun için çok iyi bilirdim. Ama bunlar böyle birşey bilmez. Oradaki gençlere sesleniyorum; gençler bu ülkenin Başbakanı bazı lobilerin Başbakanı değildir. Bu ülkenin Başbakanı, sessiz yığınların sesidir."

"CHP ZİHNİYETİ PİSLİKTİR"

"Biz kimsesizlerin kimsesiyiz" diyen Başbakan Erdoğan, "Biz zalimlerin karşısında mazlumların yanındayız. Bu Türkiye’de de böyle, dünyada da böyle ve bundan sonra da böyle olacak. Bizler bunları dost düşman herkese anlatın. Bakınız şu 10 yılda 2 milyar 800 milyon ağaç diktik. Bunun 2 milyarı fidandır. 800 milyonu 3 yaş üstü ağaçtır. Kardeşlerim, belediye başkanlığımda İstanbul’a yurt dışından ithal 10 yaş grubu üstü ağaçlar getirdim. Şuanda İstanbul’un TEM’inde ve E-5’te orta refüjdeki ağaçlar o dönemin ağaçlarıdır" diye konuştu.

Ankara’da Melih Gökçek öncesindeki durum ile Melih Gökçek sonrası dönemin farklı olduğunu ve orta refüjlerde ağaçlar bulunduğunu anlatan Erdoğan, bunların gökten zembille gelmediğini, AK Parti döneminde geldiğini söyledi. Kendilerinin çevreci olduğunu kaydeden Erdoğan, "Şimdi bize kalktılar, çevrecilik dersi veriyorlar. Ayıptır, ayıptır. Ah benim genç kardeşlerim. Bakınız ben İstanbul’a Belediye Başkanı olduğum zaman İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda olan gençler o zaman yoktu. Öyle mi, çoğu yoktu. Dolayısıyla İstanbul’a ne olmuş bilmezlerdi. Onlar CHP’nin çöp dağlarını bilmez. Çünkü CHP zihniyeti pisliktir. Onlar CHP döneminin hava kirliliğini bilmez. Çünkü bu zihniyet kirlidir" şeklinde konuşu.

"Bunlar demokrasi, özgürlük, bundan anlamaz. Çünkü bu ülkede özgürlük mücadelesi AK Parti iktidarıyla evelallah zirve yapmıştır” diyen Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

“Biz dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Sevgili kardeşlerim, şunu soracaksınız; şimdi bakıyorum bir tanesi çıkmış, ’ne sağcıyım, ne solcu çapulcuyum çapulcu’ diyor. Hayırlı olsun. Sevgili kardeşlerim, sakın bu çapulcuları da ihya etmeyin ha. Bunları ihya etmeyin. Biliyorsunuz bunlar yıllarca bu milletin sırtından geçindiler. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Dolaysıyla bu millete hakaret edenlere haddini bildirmek bu milletin görevidir. Hem de demokratik şartlar içerisinde. Faiz lobisi bu dönemde kendine göre çok büyük gayret sarf etti. Çok gayret sarf etti. Ben inanıyorum ki faiz lobisine de hakkını bildirmeniz gerekir. Onun için yapmanız gerekenler var. Ne yapmak istediğinizi biliyorsunuz zaten. Bakın bu yıl, en çok parayı kimler kazandı biliyor musunuz, faiz lobisi kazandı. Bunların musluğunu siz keseceksiniz. Biz bugüne kadar sabrettik, ne zaman ki faizler düşmeye başladı bu beyler rahatsız oldu. Ve güçlü bir Türkiye’yi istemediler. Şimdi millet olarak bunlara dersini verme zamanı. Devletin bankaları var, devletin bankalarından istifade edersiniz. Bir şey söylüyorum, devletin bankaları var diyorum size. Buradan ne demek istediğimi anlarsınız. Sanatçılara da söylüyorum; siz 10 yıllık iktidarımızda bizden ne istediniz de almadınız? Devlet tiyatrolarını sizlere veren bu iktidardan ne istediniz de almadınız? Ama bundan sonra ki süreç böyle çalışmayacak. Çok daha farklı çalışacak. Çünkü bu milletin iktidarına saygı duymayanlar bunun bedelini öder.

Benim Ankara’da Kızılay’da, Kuğulupark’ta, şurada burada oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum. Lütfen artık bu eylemlerinize son veriniz. Biz bugüne kadar sabırla buralara geldik. Ama benim bir Başbakan olarak diyorum ki artık yeter. Varsa söyleyecekleriniz, bunu gel yerel yönetimle ilgili bir konuysa belediye başkanıma söyle, gel valime söyle, gel Kültür Bakanıma söyle, olmadı ben de kabul ederim ki gel bana söyle. Ama yeniçeri ocakları gibi bir hareketin içine girerseniz kusara bakmayın. ’Şu valiyi alacaksın, şu emniyet müdürünü alacaksın, şunları yapmayacaksın’. Ha bunları söylemeye kalkarsan kusura bakma. Tavsiyelerin varsa ilet, bir katkın olacaksa ilet. O zaman hepsini yaparız. Ama bu iktidar yüzde 76’nın hizmetkarıdır. Bu iktidar Türk’ün de Kürt’ün de, Laz’ın a, Çerkez’in de, Gürcü’nün de, Abaza’nın da hepsinin hizmetkarıdır. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ve bu ülkede en Doğu’dan, en Batı’ya, en Kuzey’den en Güney’e 76 milyon vatandaşımızın hizmetkarı olduk. Doğu’ya hiç kimsenin aklına gelmeyen hizmeti verdik."

"SİNCAN MİTİNGİNDE MESAJLAR FARKLI OLACAK"

Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda ise Hakkari’ye, Iğdır’a ve Şırnak’a havalimanı yapıldığını ve 10 yıl önce böyle bir şey söylenseydi kimsenin inanmayacağını anlattı. Erdoğan, "Şimdi Iğdır Havalimanı’nı açtık. Bu yıl sonuna kadar Şırnak ve Hakkari Havalimanı’nı da açıyoruz. Biz hizmet üretiyoruz ya hizmet. Yani bunu görmeyen gözler var. Ama devam edeceğiz. Onlar varsın işgale devam etsinler. Burada yıkmayan, yakmayan, inşa eden bir topluluk var. Burada polisine, askerine, korucusuna sahip çıkan bir topluluk var" diye konuştu.

"Bakıyorsunuz, CHP’nin bir milletvekili ne yazık ki polise hakaret ediyor” diyen Erdoğan, “Fakat bu sökmez. Önünde de Profesör yazıyor. Sevgili kardeşlerim, bu polis Türk polisidir, bizim polisimizdir. Ne dedik, tek millet dedik, ne dedik tek bayrak dedik, ne dedik tek vatan dedik, ne dedik tek devlet dedik" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan ayrıca Cumartesi günü Ankara Sincan’da yapılacak olan mitingi de hatırlattı. "Sincan’da bir final mitingine hazır mısınız?" diye soran Erdoğan, "Bakın bu final mitingi ha. Oradaki mesajlar tabi ki farklı olacak. Ve ertesi gün İstanbul mitingini yapacağız. Ve ondan sonra da diğer illerde büyükşehirler başta olmak üzere devam edeceğiz. Çünkü yatıyorlar, kalkıyorlar sadece bu eylemleri yapanları millet diye takdim ediyorlar. Onlar da bizim vatandaşımız ama şu gördüğünüz topluluk ne? Bu topluluk ne? Burayı yok mu zannediyorsunuz? Demokrasiye inanıyorsanız eğer demokrasi yoluyla iktidar arıyorsanız heyecanlanmayın daha 7 ay var. 7 ay sonra netice belli olacak. Biz sandıkta konuşuruz, sandıkta" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda ise ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlarla birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyleyerek Altınpark önünden ayrıldı. Başbakan daha sonra yol boyunca kendisini alkışlayan vatandaşları selamlayarak Akköprü’de kendisini bekleyen vatandaşlara da kısa bir konuşma yaptı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.