Bu Ucubenin Sonu Ne Olacak?

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, 1997 Yılında Vatandaşlar Tarafından İmece Usulüyle Yapımına Başlanan 250 Yataklı Bafra Bölge Devlet Hastanesi İnşaatı göz göre göre çürümeye devam ediyor.

A+A-

1997 yılında Bafra Devlet Hastanesi İnşa ve Yardımlaşma Derneği'nce vatandaşların katkılarıyla 250 yataklı, 8 blok halinde ek devlet hastanesi inşaatına başlanmış,  Ek devlet hastanesi inşaatının dernek imkanlarıyla tamamlanamayacağı anlaşılınca 17 Kasım 2000 tarihinde dernek, valilik ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan ek protokolle hastane inşaatı Sağlık Bakanlığı'na devredilmişti.

İTİRAZLAR OLUNCA İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

Bafra Bölge Devlet Hastanesi inşaatı için 31 Ocak 2006 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından ihale yapılmış. İhaleye itirazlar olunca, yapılan soruşturma neticesinde ihale iptal edilmişti. Vatandaşlar, 23 yıldır tamamlanamayan ve atıl halde bulunan Bafra-Alaçam yolu üzerindeki Bafra Bölge Devlet Hastanesi'nin yapılmasını özlemle beklediklerini bizlere her platformda söylüyorlar.

BAFRALILAR TEPKİ GÖSTERDİ!

Bafralılar , “Ya sahip çıkın, ya da cenazeyi buradan kaldırın, bu kara tabloyu artık böyle görmek istemiyoruz” diyorlar.

155 BİN METREKARE!

250 yataklı Bafra Bölge Hastanesinin yeri 155.000 m² olup Orman Bakanlığından hastane yapılması kaydıyla tahsis edilmişti.

O ZAMANKİ PARA İLE 300 MİLYAR LİRA HARCAMA YAPILDI

Toplam 10 Blok ve 40.000 m² den fazla kapalı alanı bulunuyor. 3 adet ana blok (25.000 m²) tamamı karkas olarak bitirildi. Diğer blokların takriben % 50 si bitirildi. İnşaata 1997 yılında başlanıldı ve 2000 yılına kadar mevcut seviyeye getirildi.
O günkü para birimi ile takriben üç yüz milyar lira nakit harcama yapıldı. İnşaatın bu seviyeye gelmesinde başta Bafra tütün köylüleri olmak üzere iş adamları, ilkokul öğrencileri, dahil tüm Bafra halkının katkıları mevcuttur. 

EN BÜYÜK PAY AYDINER FİRMASINA AİT

Ancak en büyük pay tüm inşaatın beton ihtiyacını karşılamayı taahhüt eden Aydıner firmasına aittir.

23 YILDIR VERİLEN SÖZLER TUTULMADI!

Bugüne kadar siyasiler her türlü sözü vermişti. 23 yıldır verilen sözlerin hiç birisi tutulmadı.

HİÇ BİR ŞEY OLMAYACAKSA GİRİŞ ÇIKIŞI KAPATIN!

Sadece şunu sormak istiyoruz. Bu bina ne olacak? Hiçbir şey olmuyorsa bunun giriş çıkışını kapatın ki fuhuş ve içki  yuvası olmaktan çıkmasını sağlayın.

hastane-3-001.jpghastane-2-001.jpghastane-4-001.jpghastane-5-001.jpghastane-6.jpghastane.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum