BU SEVGİYE LAYIK OLACAĞIZ

BU SEVGİYE LAYIK OLACAĞIZ

MHP Bafra Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Özgür Topkaya Esen Çay (Çağşur) Köyünde Esti.

A+A-

Seçim çalışmalarını son sürat devam ettiren MHP Bafra Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Özgür Topkaya Esen Çay köyünde esen çaylıların yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılandı. Miting havasında geçen ziyarette MHP Kurmayları  milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK,ilçe Başkanı Hüseyin Acar, Belediye Meclis Üyeleri ve ilçe teşkilatı Tam Kadro yer aldı.

Seçim çalışmaları kapsamında konuş yapan Özgür Topkaya;

“Çok Değerli Esen çay Köyü Sakinleri bizleri coşkuyla karşıladığınız için sizlere teşekkür ederim.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 30 Mart’da yapılacak olan yerel seçimlerle alakalı köy gezilerimiz devam ediyor.Yeni yerel yönetimler yasası,köylerimizi artık bir mahalle statüsü kazandırdı,30 Mart’dan itibaren köy tüzel kişileri kalkacak sizlerde Bafra’nın yeni bir mahallesi olacaksınız..

Bafra Belediyesi Artık 140 Mahalleli bir belediye olacak ve hizmetleri artık Bafra Belediyesi’nden alacaksınız. Şimdi biz köylerimizi geziyoruz her köyün asfalt, içme suyu ve çöp sorunu var.

Sizin bu sorunlarınızı çözmeye talip olduk, 12 yıllık bir Ak Parti iktidarı ve 10 yıllık Ak Parti belediyeciliğinde sorunlarınızın çözümlendiğini göremiyoruz.

Hep derler çağşur çayı’ndan su alacağız Bafra’ya getireceğiz, siz daha çağşura  su getirememiş siniz kalkıp Bafra ya nasıl su getireceksiniz, çok vahim durumlar var yollarımıza baktığımızda yollarımız bozuk  asfalt’ları dökülmemiş.

Siz 10 yıllık bir süre içerisinde hizmet gördünüz mü?

Şimdi Samsun’un En büyük ilçesi Bafra, 19 mayıs’ta en küçük ilçelerinden biri bütün köyleri hep asfalt, biz Bafra’dan bir köye gittiğimiz zaman köy yollarına girdiğimiz an asfalt bitiyor, cep telefon hattı bile çekmiyor.10 yıldır Bafra belediyesi iyi yönetilmiyor Bafra Belediyesinin yıllık bütçesi 10 trilyon 5 yılda 250 trilyon yapar Bafra’mızda 10 trilyonluk yatırım yok. Belediye’de Çalışan işçi kardeşlerimiz üç dört aydır madur maaş alamıyorlar.

Ramazan sokağımıza geldiler gençlik merkezi diye bir yer kondurdular onunda faaliyet de olup olmadığı meçhul, insanlarımız akşamları ramazan sokağına gezmeye eğlenmeye çay içmeye geliyordu bunu da engellediler.

Bafra’da artık dışarı çıktığınız zaman yazın ve kışın insanların vakit geçire bileceği eğlenecek bir yer yok, Türkeş parkını yeniden dizayn ediyoruz dediler beton yığına çevirdiler, meydan yapıyoruz dediler kimin niye yaptığı beli olmayan bir anlayış hadi ben meydan yaptım diyelim esnafı taşırsın bir lokantası olması lazım ve affedersiniz bir lavabosu olması lazım.

Bafra nın merkezinde kaldırımları söktüler tekrar yeni bir kaldırım çalışması yapıyorlar, Bafra nın 15 tane kaldırım görmemiş mahallesi var ihtiyacı olmayan bir yere tekrar yatırım yapıyorsan diğer vatandaş ne yapacak. Bunlar Bafra’mızın ciddi Sorunları 30 Mart 2014 den sonra Milliyetçi hareket partisi olarak Belediyede muhtarlarla alakalı bir birim oluşturacağız ve burada muhtarların mahalleleriyle getirmiş olduğu sorunları bire bir değerlendireceğiz. Bizler Teknik ve idari kadrolarımızla AZ LAF ÇOK İŞ yapmaya geldik bunun için sizlerden yetki bekliyoruz.” Dedi.

Topkayadan sonra söz alan MHP Bafra İlçe Başkanı Hüseyin Acar

‘’Milliyetçi hareket partisi olarak yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde genç,dinamik azimli Belediye’yi sizlerin ayağına getirecek 36 yaşında inşaat mühendisi bir kardeşimizi Aday olarak sizlerin karşısına takdim ettik.

Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak şu sürece sadece bir yerel seçim olarak bakmıyoruz, bir seçim olarak baktığımızda bu köyün tütün ve buğday geliri var.Ak parti iktidara geldiğinde buğday kaç liraydı tütün kaç liraydı,mazot,benzin kaç liraydı şöyle bir 10,12 yıl evveliyata gidiyoruz o zaman buğday 0.180 kuruş ,mazotun fiyatı 50 kuruş o dönemde bakıldığı zaman 3 kilo buğdaya 1 litre mazot alıyordunuz,1 litre benzin alıyordunuz gübre açısın dan’da baktığımızda durum farklı değil.

Şimdi baktığımızda şu an mazotun litresi  4,08  benzin 5.10, yani 10 kat artmış,gübre 10 kat artmış bundan 10 yıl önce 3 kilo buğdaya 1 litre mazot alırken şuanda 9 kilo buğday’a 1litre mazot alıyorsunuz.  bu şu demek bizlerin cebindeki paraların üçte ikisi bu hükümet tarafından çalınmış.Gübreye bakıyorsunuz 10 yıl önce buğdayla mukayese ettiğimiz zaman 5 tl olan gübre şimdi 50 TL 60 TL netice itibariyle köylünün giderleri kat kat artarken ürünlerinin fiyatlarında fazla bir artış yok.

‘’Elektrik faturaları ödenmez hale geldi

Şimdi elektrik’e bakıyoruz  elektrik’te durum yaktığımız elektrik yerine iki kat farklı gider kalemleri vergiler var..! Kime gidiyor bu elektrik çalık grubuna gidiyor çalık grubu kim başbakanın dünürleri. Peki güney doğuda askerlerimizi şehit eden kim bundan 98 yıl önce bizim bu köydeki nenelerimizi dedelerimizi şehit eden ermeni ve Rum iş birlikçisi PKK eşkıyası bizim askerlerimizi orda şehit ettikleri gibi ama maalesef elektrik giderlerini bizden tasrif ediyorlar. Bizler onlar adına burada faturamızı iki kat ödüyoruz, onlar teşvikten yararlanıyor,onlar kaçak elektrikten yararlanıyor,hani hükümet adil olması gerekiyordu.Devlet adaleti temine ederek çalışması gerekiyordu,işte 12 yıllık tek başına iktidar maalesef gelinen sürece baktığımızda güney doğuya biz çocuklarımızı gönderiyoruz ve onların elektrik paralarında ödüyoruz,onlar orda elektrik parası ödemiyor yani kaçak elektrik kulanıyor ama maalesef,işde bu hükümet şuanda baktığımızda kaçak elektrik kullanan hırsızı yakalamıyor,onları teşvik ediyor maalesef.

‘’Şimdi süreçlere baktığımızda işte şuanda vatan çocuklarımız içerde neden içerde,yolsuzluk’dan içerde hepiniz biliyorsunuz yatak odalarında ayakkabı kutular içersinde milyon dolarlarla yakalandılar. Ak partili bakanın çocuğu yine aynı şekilde başbakan’ın dünürü Erdoğan bayraktarın oğlu.

Bizler bakanların çocuklarına çalışan işciler konumuna düştük, maalesef biz çalışacağız bakan çocukları yatak odalarında ayakkabı kutuları içersinde paralar dolarlar Euro ‘lar bunlar bir yana çok enteresan 6,7 tanede para sayma makinesi çıkıyor yatak odalarında dedi.

Son olarak söz alan MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek Esen çaylılara hitaben;

 Değerli esen çaylı hemşerilerim 10 yılı aşkın bir iktidar döneminde geldiğimiz nokta şuraya vardı  yaptıkları tüm haksızlık, hukuksuzluk, adam kayırma, yolsuzluk, rüşvet ve talan yavaş yavaş fışkırmaya başladı her taraftan. Ak parti hükümeti kendini kurtarmak için uğraşıyor artık sizinle hiçbir işi yok artık, yeni çıkardığı yasalarla kendi yolsuzlukları’nın üstü örtülmeye çalışılıyor, bakın dört bakan hakkında fezleke verildi. Türkiye büyük millet meclisine bu fezlekeler bir türlü  gelmiyor.

Fezleke ne demek biliyor musunuz konuyu biraz açalım bakanların hangi  yolsuzluklara bulaştıkları savcı tarafından yapılan mütalaası Millet meclisine gelirse bunlar konuşulacak tartışılacak ve kamuoyu’nda duyacak onun için bu fezlekelerin Türkiye büyük millet meclisine gelmelerinin önünü kestiler ayrıca ne yaptılar diğer bakan çocukları’nın davalarının devam etmemesi için savcılar görevden aldılar başka savcılar görevlendirdiler. Ne yaptılar adli kolluk yönetmeliğini değiştirdiler kısacası sizin derdinize düşmedi hükümet kendi derdine düştü, evet sizlere de bir paket makarna bazı şeylerde veriyorlar ama siz bundan daha çok şeyleri hak ediyorsunuz siz sadakaya mahkum edilecek insanlar değilsiniz. Elbette sosyal devlet imkanlarını kullanarak fakir insanına yardım eder ama vatandaşını fakirleştirdi yardıma muhtaç etmek başka bir şeydir. Sizlerin işe ihtiyacınız var sizin çalışmaya ihtiyacınız var sizi köhnemişliğe sizi sadakaya mahkûm etmek doğru bir yaklaşım değildir.” dedi

Şölen havasında geçen Esen çay ziyareti karşılıklı sohbetlerle devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.