BU KÖYE YOLU DÜŞENLER DİKKAT !

BU KÖYE YOLU DÜŞENLER DİKKAT !

Samsun’un Çarşamba ilçesinde köylerine gelip uygunsuz hareketlerde bulunan yabancılardan bıkan köylüler çareyi uyarı pankartı asmakta buldu.

A+A-

Çarşamba’nın Hacılıçay köyünde vatandaşlar tarafından köye asılan bir pankart görenlerin dikkatini çekiyor. Asılan pankartta; “Dikkat! Köyümüz sınırları içerisinde izinsiz gezinmek, içki içmek avlanmak kesinlikle yasaktır. Köyümüz kamera ile izlenmektedir” yazısı dikkat çekti. Köylüler, pankartı köy sakinleri olmayan yabancıların köy gelip fuhuş yapmasından rahatsız olduklarından dolayı astıklarını söylediler.


Köy sınırları içinde yer alan pankartın neden asıldığına ilişkin soruya Muhtar Mithat Sezgin, “Pankart, köyümüzün gençleri tarafından asıldı. Pankartın asıldığı yolun sonu köyümüzün mera alanına çıkıyor. Yeşilırmak’ın kenarında yer alan mera alanında vatandaşlarımız hayvanları otlatıyor. Onun yanı sıra o bölgede köylülerimizin tarım arazileri var. Bu bölgeye ayrıca çok sayıda vatandaşımız piknik yapmak için geliyor. Bunun dışında gençler içki içmek için falan geliyor. Birkaç defada bu bölgede uygunsuz kişiler yakaladık. Köylünün canına tak eden bu olaydan sonra köyümüz gençleri böyle bir çözüm bulmuşlar. Bir de o bölgede izinsiz avlananlar oluyor. Bundan kaynaklı kimi köy vatandaşlarımızda yaralanmalar oldu” dedi.


19 yıldır Hacılıçay Köyü Merkez Camii İmamlığı yapan Yaşar İnanlı ise köylülerin bu tarz pankartlı önlemini köyün etrafında meydana gelen fuhuş olaylarının önüne geçmek için aldığını söyledi. İmam İnanlı, "Köy halkımız bu tür önlemi almayı ne zamandır düşünüyordu. Günün her saati yabancı arabalar köyümüze geliyorlar ve istenmeyen olaylar yaşıyorlar" diye konuştu.


Hacılıçay köyü sakinlerinden Harun Sezer de pankartla alakalı olarak, “Köyümüzde çok sayıda kötü olaylar yaşandı. İçki içen-fuhuş yapan birçok insan bu bölgeye gelmeye başladı. Sorunlar yaşadık. Bunlardan kaynaklı köyümüze çok kez jandarma geldi. Vatandaşlar pikniğe gelsinler bu bizim için sorun değil, sorun olan diğer insanların gelmesi. Bu köyün kadınları- kızları o bölgede hayvan otlatıyor, bahçesine gidiyor. Bizler de önlem olsun diye böyle bir pankart astık. Amacımız kötü amaçları için köyümüze gelenleri engellemek” şeklinde konuştu.


Asılan pankartın da bir çözüm getirmediğini dile getiren Harun Sezer, farklı çözümler aradıklarını da sözlerine ekledi. Köyün mera alanına giden bölümü kapı ile kapatacaklarını belirten Sezer, “Pankart çözüm olmadı, belki kapı çözer” ifadelerini kullandı.


Diğer köy sakinlerinden İbrahim Başar ve ufuk Özbek ise köylerinde son zamanlarda araç içlerinde artan fuhuş olaylarından dolayı caydırıcı olması için böyle bir pankart astıklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.