BU KAN SİZİ UNUTUR MU?

BU KAN SİZİ UNUTUR MU?

Samsunspor ile Türk Kızılayı Samsun Şubesi, “Bu Kan Sizi Unutur Mu?” sloganlı kan bağışı kampanyası başlattı.

A+A-

Samsunspor’un 20 Ocak 1989'da geçirdiği elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden yönetici ve futbolcuları anma yıl dönümü olan 20 Ocak 2013'te Samsunsporlu yöneticiler ve taraftarlar, Türk Kızılayı Samsun Şubesi'ni hayata geçirdiği “Bu Kan Sizi Unutur Mu?” kan bağışı kampanyasına destek olacaklar. Konu hakkında Samsunspor Kulüp Binası’nda bir araya gelen Türk Kızılayı Samsun Şubesi yetkilileri ve Samsunspor Kulübü yetkilileri kampanya hakkında bilgi verdiler. 


Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, "Kampanyaya beraber iştirak edeceğiz. Türk Kızılayı ile beraber ‘Bu kan Sizi Unutur Mu?’ diye kampanya başlatıyoruz. Taraftarımızın ve halkımızın Kızılay’a destek olacaklarına ben inanıyorum. Kampanya ya tüm halkımızın destek vermesini bekliyoruz" dedi.
Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin ise, "Samsunspor Başkanı’na, böyle bir kampanyaya destek verdiği için teşekkür ediyoruz. 20 Ocak 1989'da yaşanan elim trafik kazasının 24. yıl dönümüne denk gelen günde çok hayırlı bir kampanya başlattık. O kazada değerli insanlarımızdan bazıları hayatlarını kaybetmiştir. Emin başkanımızda o kazadaydı ve o bir spor gazimiz. O kazada hayatlarını kaybedenlerin değerlilerimizin ölüm yıl dönümüne denk gelen 20 Ocak 2013 tarihinde ‘Bu Kan Sizi Unutur Mu?’ isimli bir kampanyayla bölgemizdeki hastalarımıza hayat ve can verebilmek için bir kan kampanyası başlattık. Orta Karadeniz Kan Merkezimiz bölgemizde 80 hastaneye hizmet vermektedir. Bu konuda Samsunsporumuzun ve taraftar derneklerimizin katkılarıyla kan ve hayat bekleyen insanlarımız o kanla hayat bulacaktır” diye konuştu.


Kampanyaya ilk desteği veren Samsunspor Başkanı Emin Kar'ı tebrik ettiğini söyleyen Orta Karadeniz Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, "Bu denli manalı ve anlamlı kampanyada bize destek veren Emin Kar başkanımıza teşekkür ediyoruz. 20 Ocak 1989'da meydana gelen elim kaza sonrası yaralılar hastanelere sevk edildiğinde vatandaşlarımızın hastane önlerinde kan bağışında bulunmak için uzun kuyruklar oluşturduğunu hepimiz bilmekteyiz. Biliyoruz ki birilerinin her zaman kana ihtiyacı var. Biz Samsun ve Samsunsporumuzun için anlamlı olan yitirdiklerimize ithafen ‘Bu Kan Sizi Unutur Mu?’ sloganıyla kan bağışı kampanyası başlatıyoruz. Biz bu kampanya 27 Ocak tarihine kadar sürecek. Biz bu sürede 18-65 yaş arasındaki bütün Samsunlularımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 
Düzenlenen toplantıya katılan Samsunspor taraftar denekleri yetkilileri ve üyeleri ise kampanyaya destek vereceklerini söylediler.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.