Bridge Of Voices Bafra Fen Lisesi’nden Bir Sosyal Sorumluluk Projesi

Bridge Of Voices Bafra Fen Lisesi’nden Bir Sosyal Sorumluluk Projesi

Bafra Fen Lisesi görme engelli çocuklara kitap seslendirerek, onları ingilizce kitaplara kavuşmasını sağlıyor. Bridge Of Voices Bafra Fen Lisesi’nden Bir Sosyal Sorumluluk Projesi

A+A-

Bafra Fen Lisesi görme engelli çocuklara kitap seslendirerek, onları ingilizce kitaplara kavuşmasını sağlıyor.

Birçok  eTwinning projesinde yer alan Bafra Fen Lisesi  Bridge of Voices (Seslerin Köprüsü) projesiyle bir kez daha öne çıkıyor. Projenin amacı görme engelli çocuklar için bir kitap seslendirerek, onların da ingilizce kitaplara ulaşımını kolaylaştırmak. Proje Bafra Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Elif Arslan ve Litvanyalı ortağımız Rūta Bulvičiūtė Pečkauskienė kuruculuğunda yönetiliyor. Ayrıca yine okulumuz İngilizce Öğretmeni Bilgen Bilgin de kendi ekibi ile projede yer almaktadır.

Katılımcı tüm okulların öğrencilerine, proje hakkındaki ilk düşüncelerini sorulması üzerine verdikleri cevapları bir "TAGUL"a dönüştürdüler. Aşağıdaki linke tıklayarak interkatif halini görüntüleyebilirsiniz.

https://wordart.com/igjtafrkq5oo/word-art-2

Projenin logosu, öğrencilerin yaptığı logolar arasından oylama ile seçilmiştir. Ayrıca Projenin sloganı da oylama ile seçilmiş ve “Our voice is here to be someone’s eyes” sloganı olarak Okulumuz öğrencilerinden Özge Ş’nin fikri seçilmiştir.

Bu projede her  öğrenci aktif rol oynamıştır. Öğrenciler e-güvenlik gerekçeleri ile avatarlarını Voki Web2 aracı vasıtasıyla oluşturup, onları konuşturarak kendileri ve proje hakkinda bilgi verdiler. Daha sonra kendilerini diğer ortaklarına tanıttılar.

https://youtu.be/g_LKs181Svc

   Diğer ortaklarıyla olan ilk toplantılarında pandemi döneminin projeyi nasıl etkileyeceği, görev dağılımı gibi konuların üzerinde duruldu. Bir sonraki toplantı için planlama yapıldı.

Bu toplantılardan sonra öğrencilerimiz okulumuzu ve projeyi daha detaylı anlatmak için bir video hazırladılar. Videoya ulaşmak isterseniz aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://youtu.be/WwoJ_R2oE50 (Elif Arslan’ın takımı Animato uygulamasını kullanmıştır.)

https://youtu.be/Ja_fwDbWck8 (Bilgen Bilgin’in takımı Canva uygulamasını kullanmıştır.)

Bir süre sonra projenin ikinci toplantısı da düzenlendi. Bu toplantıda öğrenciler kendilerini ve okullarıni birbirlerine tanıttılar. Toplantı  öğrenciler için oldukça verimli ve eğlenceli geçmiştir.

Toplantılarımız daha detaylı izlemek isterseniz, iki parça olarak kaydedilmiş toplantıların videolarına da aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://youtu.be/UmLD9Wp9DGM

https://youtu.be/j300owqYbVU

Otizm farkındalik haftası etkinliği kapsamında okullardan temsilci öğrencilerimiz, Otizm farkındalığı hakkında ünlüler tarafından söylenmiş sözleri seslendirdi.

Animato aracını kullanarak hazırladığımız bu etkinliği izlemek için linki tıklayın.

https://animoto.com/play/jva87NBcSpooWoLl1dP02Q

 Ardından yeni kültürlerin buluştuğu ,etkileşime geçtiği ve oldukça eğlenceli olan eTwinning gününü öğrencilerimiz çektikleri fotograflar ile kutladılar.Postermywall aracı kullanılarak hazılanan bu kolajımızla günü en güzel şekilde kutladık.

Son olarak tüm ülkelerdeki öğrenciler aralarında dağılım yaparak seçilen kitabı okumaya başladılar. Herkes görevli öğretmenlerine ses kayıtlarını attı ve öğretmenler bu ses kayıtlarını birleştirerek kitabın son halini almasını sağladı.

 

https://read.bookcreator.com/e2JePlh7jRSwc4kMm6xq4bAsrTR2/2Lasul04QaKdo4L4hCmQGQ

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.