BORSADA HAYAT DURUYOR, BORSA KİTAP OKUYOR

BORSADA HAYAT DURUYOR, BORSA KİTAP OKUYOR

“Bafra’da Hayat Duruyor, Bafra Kitap Okuyor” Sloganı ile İlçemiz genelinde 15 dakika kitap okuma etkinliği kapsamında;

A+A-

Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık KİBAROĞLU etkinlikte şunları ifade etti .

Türkiye'de okuma alışkanlığının arzu edilen noktada olmadığına dikkat çekerek, "Başta yetişkinler olmak üzere gençlere okuma alışkanlığını kazandırmak, hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi. 

Özellikle okulları ziyaret ettiğinde, kitaplıkta bulunan kitapları çok az öğrencilerin okuduğunu gördüğünü ifade eden KİBAROĞLU, bu noktada başta sınıf öğretmenleri olmak üzere konuyla ilgili eğitim camiasında görev alan kişilerin, hassasiyetle bunun üzerinde durarak, okuma alışkanlığının geliştirilmesi bakımından yoğun bir gayret göstermeleri gerektiğini kaydetti.
"Çocuklarımız bol bol okumalıdır" diyen Başkan KİBAROĞLU, çocukların okuduğunu anlaması, anladığını da ifade edebilmesi gerektiğini vurguladı. 

 

Türkiye'nin daha fazla okumasını istiyoruz

Okuma alışkanlığı çocuk yaşta başladığı takdirde, hayat boyu devam edeceğine işaret eden KİBAROĞLU, "Hangi yaşta olursak olalım, hangi noktada bulunursak bulunalım, bizim en güçlü olacak yönümüz mutlaka bilgi yönü olmalıdır. Bilgiye ulaşabilmek için de bol bol okumak mecburiyetindeyiz. Okumak, bizleri daima güçlü kılar, bilgili olan daima güçlü olur. Bu bakımdan herkesin bu kampanya çerçevesinde okuma alışkanlığını biraz daha geliştirerek, daha fazla okumasını biz büyük bir istekle buradan ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilecek olan bu kampanya, kamu ve özel kurumların, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin ve medyanın desteği ile hedefine ulaşacaktır. Kampanyanın amacı ülkemizde teme eğitim hakkından yararlanmamış, okuma-yazma bilmeyen yetişkinlere okuma-yazma becerisini kazandırmak, okur-yazar yetişkinlere de ilköğretim düzeyinde eğitim imkanı ve fırsatlarını sunmak olacaktır. Toplumda okuma bilincini oluşturarak, kitap okuma alışkanlığını geliştirmek, daha etkin toplum kesimlerini ise bilgisayar okur-yazarlığı konusunda bilgi ve beceri kazandırmaktır."

Borsamızda, Bafra Ticaret ve Sanayi Ortaokulu öğrencileri ile yapılan okuma etkinliğinin ardından; Başkan Namık KİBAROĞLU, etkinliğe katılan öğrencilere ve görevli personele, kitap dağıttı. İlköğretim okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, kitap dağıtımının ardından sona erdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.