BORDO MAVİ AŞKINA HAYATLARINI KAYBETTİLER

BORDO MAVİ AŞKINA HAYATLARINI KAYBETTİLER

Trabzonspor camiası; son 21 yılda lig ve kupa maçlarını izlemek, galibiyet sevincini yaşamak için yollara düşen Bordo Mavili taraftarlardan 17’sini çeşitli tarihlerde trafik kazalarında kaybetti.

A+A-

 

Trabzonspor’un dün akşam Ankara’da Fenerbahçe ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında takımlarına destek olmak için karayolu ile Trabzon’dan Ankara’ya giden 6 Bordo Mavili taraftar maç dönüşü memleketleri Trabzon’a dönerken Giresun’un Görele ilçesinde trafik kazası geçirdi. Kazada Şeref Vanlıoğlu (23) ve Sefer Hasan Köse (23) hayatlarını kaybederken, Engin Albayrak (23), Fatih Kalyon (23), Eyüp Vanlıoğlu (23) ve sürücü Ercan Mollahüseyinoğlu (23) yaralandı. Bu kaza geçmişte çeşitli tarihlerde Bordo Mavili taraftarların yaşadıkları trafik kazalarını yeniden gündeme getirdi.

İHA muhabirinin derlediği bilgilere göre son 21 yılda Bordo Mavili taraftarların yaşadıkları trafik kazaları şu şekilde sıralandı:

“1992 yılında Trabzonspor’un cezası nedeniyle Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda Beşiktaş ile oynanacak olan şimdiki adı ile Ziraat Türkiye Kupası, o zamanki ismiyle Türkiye Kupası yarı final maçını izlemek üzere trabzon’dan Samsun’a giden 6 taraftar Samsun’un Çarşamba ilçesinde geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybetmişti. Neşat Akyazı, Kürşat Akyazı, İsmail Akyazı, Yusuf Sevgi, Hasan Sevgi ve Ziya Kara takımlarının Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederek finala çıktığı karşılaşmayı izleyememişti.

1994 yılında UEFA Kupası’nda Trabzonspor, İngilizlerin güçlü ve ünlü ekibi Aston Villa’yı 2. turun ilk maçında Hüseyin Avni aker Stadyumu’nda K.Orhan’ın golüyle 1-0 mağlup etmişti. İngiltere’de oynanan rövanşta son dakikalarda Bordo Mavililer yine K.Orhan’la 1-1’i yakalamış, uzatmalarda yediği golle sahadan 2-1 mağlup ayrılmasına rağmen Bordo Mavililer 3. tura çıkmıştı. Trabzon’da sabaha kadar süren kutlamalarda, Turgay Demirkaya isimli taraftar, Faroz mevkiinde aracıyla kamyona arkadan hızla çarpıp, hayatını kaybetmişti.

1997 yılının Nisan ayında Türkiye Kupası finalinin ilk ayağında Trabzonspor Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Kocaelispor ile 1-1 berabere kalmış, kupanın finalinde İzmit İsmetpaşa Stadyumu’nda 1-0 yenilerek, Türkiye Kupası’nı finalde kaybetmişti. Bu maça gelen Trabzonsporlu taraftarlardan 5’i kiraladıkları minibüsle Trabzon’a dönerken, Ankara Kızılcıhamam’da geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybetmişti. Alaaddin Aygün, Gökmen Karakullukçu, Bülent Dönmez, Kemal Yılmaz ve Faruk Genç taraftarı oldukları takım için hayatlarını yolda yitirmişti.

21 Aralık 2009 tarihinde sezonunu ilk yarısının son maçında, Trabzonspor kendi evinde Fenerbahçe’ye 1-0 yenilmişti. Ankara’dan gelen 3 bordo-mavili taraftar ve aynı araç içerisinde bulunan misafirleri bir Fenerbahçeli arkadaşları, dönüş yolunda kendi otomobilleriyle Samsun’un Tekkeköy ilçesi, Kerimbey mevkiinde sabaha karşı trafik kazası geçirdiler. Bünyamin Kahriman yönetimindeki otomobil, yol kenarında park halindeki TIR dorsesine, direksiyon hakimiyetini kaybederek arkadan çarpmış, kazada sürücü Bünyamin Kahriman, Serhat Kırkayak ve Mesut Keleş ile Fenerbahçeli dostları ve aynı zamanda misafirleri olan Ahmet Muhammed Demirel, olay yerinde hayatlarını kaybetmişti.

Son olarak dün gece Ankara’da Fenerbahçe ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında takımlarına destek olmak için karayolu ile Trabzon’dan Ankara’ya giden 6 Bordo Mavili taraftar maç dönüşü memleketleri Trabzon’a dönerken, bu sabah Giresun’un Görele ilçesinde trafik kazası geçirdi. Kazada Şeref Vanlıoğlu (23) ve Sefer Hasan Köse (23) hayatlarını kaybederken, Engin Albayrak (23), Fatih Kalyon (23), Eyüp Vanlıoğlu (23) ve sürücü Ercan Mollahüseyinoğlu (23) yaralandı."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.