Bölgenin İlk ve Tek Kovid-19 Güvenirlik Belgesine Sahip Yemek Fabrikası

Bafra ve bölgesinde Kovid-19 Güvenilirlik Belgesine sahip tek firma olan Altınkaya Yemek fabrikası, kapılarını bafra55.net’e açtı.

A+A-

ALTINKAYA YEMEK FABRİKASINDA PERSONEL GİRİŞLERİ ATEŞ ÖLÇER VE DEZENFEKTAN İLE YAPILIYOR.

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında yer alan bölümü ise Gıda Mühendisi Hale Hanım anlatıyor: “Arkadaşlar soyunma odasından indikten sonra burada bulunan kolluk, bone, maske, eldiven ve galoşlarını giyinip mutfağa öyle giriyorlar. Personel harici giriş ve çıkışlar yasak olduğundan, içeri personel dışında kimse giremiyor.”

Bölgede rakiplerine fark atmaya devam eden Altınkaya Yemek fabrikası, Bafra ve çevresinde Kovid-19 Güvenilirlik Belgesi alan tek firma oldu.

Bafra’da ve bölgede, Kovid-19 Güvenilirlik Belgesi’ni ilk ve tek alan firma olan Altınkaya Yemek fabrikasında, Gıda Mühendisi Hale hanım, belgenin nasıl alındığına dair açıklamaları bafra55.net’e anlattı: “Aslında belgenin amacı, güvenilir, salgından etkilenmeyen hijyenik çalışma koşullarına uygun bir standardın olup, üretimin bu şekilde devam etmesi. Bizde bünyemizde buna uygun bir belge barındırıyoruz.

Fabrikamızda ve servis alanlarımızda TSE temsilcileri ile beraber ortak bir çalışma yaptık. Bunun için birçok şey değişti. Bunların başında tekli kullanma kapları geliyor. Tek kişilik kaplar, soslar, tuzlar öncelikle bunlar değişti. Fabrikamıza düzenli olarak dezenfekte işlemi yapılıyor. Çalıştığımız firmalara da dezenfekte işlemi yaptırıyoruz. Kapıda görmüş olduğunuz gibi ziyaretçi yasağımız var. Personel girişlerinde gerekli uygulamalarda yapıldıktan sonra bu belgeyi almaya hak kazandık.”

Kovid-19 Güvenilirlik Belgesi’nin hangi kurum veya kuruluş tarafından alındığını, belgeyi aldıktan sonra ise denetlemelerin devam edip etmediği sorularını ise Hale hanım şu şekilde yanıtladı: “Kesinlikle. TSE tarafından alıyoruz. Bizim 5 adet TSE belgemiz var. Bunlar yıl içinde farklı zamanlarda denetim gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla biz bir yılda birçok kez denetime girmiş oluyoruz.”

Kovid-19 Güvenilirlik Belgesi’nin fabrikaya sağladığı avantajlardan ve geçerlilik süresinden söz eden Hale hanım; “Sonuçta insan sağlığı söz konusu. Personelimiz ve müşterilerimizin sağlığı için bu belge çok önemli. Belgenin geçerlilik süresi 1 sene. Fakat pandeminin ne kadar süreceği belli olmadığı için, süreç uzadığı takdirde kurum tarafından belgeyi yenileyebiliyoruz.”

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum