BİZİM SAVAŞA GÖNDERECEK ÇOCUĞUMUZ YOK

BİZİM SAVAŞA GÖNDERECEK ÇOCUĞUMUZ YOK

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, “Bizim savaşa gönderecek çocuğumuz yok” dedi.

A+A-

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, örgütlenme çalışmaları için geldiği Bafra’da CHP İlçe Başkanı’nı ziyaret etti. Bafra’da siyasi parti başkanlarını ve demokratik kitle örgütlerini ziyaret ettiğini söyleyen Tutoğlu, “Ülkemiz çok sıkıntılı bir süreçten geçmekte. Özellikle AKP iktidarının savaş yanlısı politikaları ülkemizi Suriye ile savaş noktasına getirdi. Bu ekonomimizi de önemli şekilde etkiliyor. Ayrıca Türk halkı savaşı istemiyor. Bizim savaşa gönderecek çocuğumuz yok. Bu, halkımız içinde sıkıntılı bir durum, emekçiler için de sıkıntılı bir durum. Çünkü emekçilerin alması gereken maddi kazançlar savaşa ayrılan bütçeyle ortadan kaldırılıyor” diye konuştu.
Okullarda kıyafet serbestliği konusuna değinen Tutoğlu, “Kıyafet serbestliği, okulların dinselleştirilmesi ve özellikle zengin fakir ayrımının görünebilir hale gelmesine neden olacak. Zengin çocuklarıyla fakir çocuklarının farklı kıyafetlerle okula geleceğini düşünürsek bu çocukları psikolojik olarak olumsuz yönde etkileyecektir” şeklinde konuştu. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bafra CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, emekten yana olan bütün insanların yıllardan beri verdiği mücadeleyi takdirle izlediklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.