Bizim arazimizi başkasına rüşvet olarak vermek istiyorlar

Aşağı Soğukçam’da yaşayan Delen ailesi, Devletten yardım isteyerek, bizim dedelerimizden babamızdan kalan arazimizi bölmeye çalışıyorlar.

A+A-

Aşağı Soğukçam’da yaşayan Delen ailesi, Devletten yardım isteyerek, bizim dedelerimizden babamızdan kalan arazimizi bölmeye çalışıyorlar.

Toplulaştırma kanunu gereği arazilerinin bölünmesine karşı olan Delen ailesi, arazilerinin parçalanmasına karşı olduklarını, eğer devletimiz bu arazimizi istimlak edecekse biz gerek neyse yaparız. Ama bizim arazimizi bölmesinler” dedi.

Ailenin büyüğü İlyas Delen, babamdan kalan iki parsel parça var, iki parsel parçada 8 kardeşimizin hakkı var. Bizim kendi hakkımız olan yeri, başka üçüncü dördüncü şahıslara vermek üzere bu 100 dönüm yer parçalanıyor.

Tapu Kadastrodan gelen görevliler bizim yerimizi 15 günde bir değiştiriyor, askıya alıyorlar, askıdan indiriyorlar diyen Delen, artık biz ne yapacağımızı şaşırdık. Ben Bursa’da oturuyorum bize haber geldi haber üzerine buraya geldim. Babadan, atadan kalan 100 dönüm yerimiz şuan parçalanıyor.

Bizim toprağımız parçalanmasın, 8 kardeşin yeri aynı yerde kalsın, Devleti’mizin eğer maksadı tarla bütünlüğünü sağlamaksa neden 8 kardeşi perişan ediyor. Babamın mezarının yerini bile bir başkasına verdiler. Devlet büyüklerimizden, Cumhurbaşkanımızdan bize bir yardım etmelerini istiyoruz.  

Eğer devletimizin işine yarayacaksa, istimlak yapılacaksa biz buna destek veririz. Ama 8 kardeşin tapulu arazisinin böyle parçalanmasına karşıyız.

1983’den bu yana bu arazilerin vergisini ödüyoruz diyen Ali Delen ise, “Bu arazi yolun kenarında hiç kimseyle ilişikliği yoktur, bu araziye başkasına verip ortak etmenin alemi nedir. Biz arazimizin yerde kalmasını istiyoruz. Bu arazi bir başkasına rüşvet olarak vermek istiyorlar, ellerimizden almak istiyorlar” dedi.

HABER : Emre Şahinol

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.