’’BİZ, BİZE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYORUZ’’

’’BİZ, BİZE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYORUZ’’

Samsun Büyükşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu ’’Bafra Devlet Hastanesinin 30 Metrelik Yol Planı’’ verilen sözlerin tutulmaması iddiası üzerine, arsa sahipleri tarafından projeye itiraz edildi.

A+A-

Arsa sahipleri adına konuşan Mustafa Çelik;

‘’Zihni Şahin’in Bafra Belediye Başkanı olduğu dönemde şu anki mezarlık yanından geçen hastane yolunun açılabilmesi amacı ile Caminin önünde, mezarlığın başında ki 408 metrekare arsayı yol için belediyeye bıraktık. Bunun karşılığın da ise dönemin Belediye Başkanı Zihni Şahin bize mezarlığın karşısında ki arsamızın imarında kolaylık sağlanacağı sözünü verdi.

Hastane yolunun sağında 5.009 metrekare imarsız arsalar var ve imar planı yapıldığı zaman yasal olarak yüzde 40 devlete kalıyor ve 30 metrelik yol planı için yüzde 40 yetmiyor ve 2.200 metrekare alan daha bizden alınmak, bunun karşılığında ise bize başka yerden arsa verilmek isteniyor. Bu durum bizi ciddi bir şekilde mağdur durumda bırakırken Belediye parası olmadığı için istimlak etmek yerine başka bir yerden yer vermek istiyor’’ dedi.

Dönemin Belediye Başkanı Zihni Şahin’in bu şekilde söz vermediğini iddia eden Çelik şöyle devam etti;

‘’Başkanımız bize ‘Siz bize kolaylık gösterin, bizde hastane yolunu açalım. Yol genişleyince 10 metre mezarlıktan alırız’ demişti. Şu anda hastane yolunun sağında ki kaldırımın dahi verilen sözlerden dolayı yola bırakıldı. Biz, bize verilen sözlerin tutulmasını, yolun bizi mağdur etmeyecek şekilde daraltılmasını ya da verilen sözler neticesinde 10 metrekare mezarlıktan alınmasını istiyoruz’’ dedi.

Sözlerine şu şekilde devam eden Mustafa Çelik;

‘’Hastanenin arkasındaki yol çalışmaları neticesinde orada ki insanların evleri de yıkılacak. Ve o insanlara da başka yerlerden yer verileceği belediyemizce söylenmişti. Ama o insanlar evlerinden çıkarıldığı zaman yeni ev yapabilmesi için ödenek sağlamayacaklar. Çıkarılan vatandaşlar hali hazırda evleri varken, arsadan çıkarıldıkları zaman kendi imkanları ile yeni ev yapmaya çalışacaklar. Bu durum insanların mağduriyetini daha da fazla arttıracak. Ve bu yol çalışmalarından vatandaşlarımızın da kesinlikle haberi yoktur. Yapılan ya da yapılacak olan projeler belediyenin ilan panolarında olması gerekirken hiçbir ilan panosunda göremiyoruz. Mağduruz ve ortada olan sorunun en kısa zamanda düzeltilmesini saygımız ile bekliyoruz’’ dedi.

yol-projesi-1.jpgyol-projesi-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.