Bisikletli hırsız tutuklandı

Bisikletli hırsız tutuklandı

Samsun'da bir kuyumcuyu soyan ve kuyumcu çalışanını da silahla yaralayarak bisikletle kaçan soyguncu çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, bayan arkadaşı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

A+A-

Olay, İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi Gebi Caddesi'nde 6 gün önce saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yüzüne maske takarak Mecit Sarıoğlu'na ait kuyumcu dükkanına gelen kimliği belirsiz bir kişi, silah çekip altınları istedi. Soyguncu, kendisine direnen kuyumcu çalışanı Hasan Tiryaki'yi (56) yaralayıp bilezik, kolye ve yüzükleri alarak bisikletle kaçtı. Sol kolunun pazısından yaralanan Hasan Tiryaki hastaneye kaldırıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği çalışanlarından oluşan 20 kişilik özel bir ekip kuruldu. Özel ekip, İlkadım ve Canik ilçesinde 9 ayrı mahallede 150 iş yeri ve evlere ait güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Olaydan 2 gün sonra soyguncunun kaçtığı bisiklet, olay yerine 2 kilometre uzaklıkta Derebahçe Mahallesi'ndeki bir apartmanın merdiven boşluğunda ele geçirildi. Samsun'da bulunan 24 bisiklet tamircisi ve bisiklet satıcıları ile temas kuruldu. Bisikletin lastiğindeki tamirden dolayı bir bisiklet tamircisinin yardımıyla zanlının kimliği tespit edildi. Silahlı soygunu yaptığı ileri sürülen evli ve 1 çocuk babası Muhammet U. (25), İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi Kilise Kavşağı yakınında yakalanarak gözaltına alındı. Muhammet U.'ya yardım ettiği iddia edilen ve eşinden boşandığı öğrenilen 3 çocuk annesi Sibel D. (22) de yakalandı.
Yapılan soruşturmada Sibel D.'nin kuyumcu dükkanının karşısındaki dairede oturduğu, Muhammet U.'nun soygundan önceki gece burada kaldığı, birlikte plan yaptıkları, sabah soygun sırasında genç kadının telefonla kuyumcunun açıldığını ve içerisinin soygun için müsait olduğunu haber verdiği ortaya çıktı. Ayrıca Muhammet U.'nun bisikletle kaçarken çaldığı altın yüzüklerin bir kısmını yollara döktüğü ve bu sırada Sibel D.'nin sokağa dökülen altınları topladığı belirlendi. 
Bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edilen Muhammet U. ve Sibel D., savcıya ifade verdikten sonra tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Muhammet U. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, Sibel D. ise mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.