Birlikteliğin adı Bafra!

Birlikteliğin adı Bafra!

Bafra'da, İstanbul'da yaşayan Bafralı ailenin 18 aylık çocukları lösemi hastası Ferah bebek için Kızılay ve TÜRKÖK tarafından başlatılan kampanya destek sürüyor.

A+A-

Gençlik Merkezi binasında devam eden kampanyaya her geçen gün ilgi dahada büyüyor. Kızılay ve TÜRKÖK görevlilerine ilaveten Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 30 öğrenci gönüllü olarak yardım ediyor.
Kampanyaya destek için gelen ve 3 yıl önce lösemi hastası olan eşini kaybeden Yalçın Öztürk, “Lösemi çok zor bir hastalık. Kampanyayı duyar duymaz koşarak geldim. Bu hastalığı daha önce yaşamış biriyim. Eşimi lösemi hastalığından kaybettim. Zorluklarını gayet iyi biliyorum. Türkiye’de bu işe önayak olanları özellikle tebrik etmek istiyorum. Ama lösemi konusunda vatandaşların eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Buradan herkese de ricada bulunuyorum. TÜRKÖK’e bağışlarını yapsınlar. Bafra’da başlatılan kampanyayı sadece minik çocuğumuz için düşünmesinler, bu verdikleri kök hücre kan bir yerde bekletilecek dünyanın her hangi bir yerinde ihtiyacı olan hasta olursa kendilerine ulaşılarak yardım talep edilecek. Onun için bu konuya hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum" dedi.
TÜRKÖK görevlileri bine yakın kemik iliği bekleyen hastalara örnek bulabilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar Bafra’da 100 ünite kan alındı. 240 kök hücre bağışçısı kazanıldı.

ferrah-bebek.jpgferrah-bebek-001.jpgferrah-bebek-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.