BİRLİĞİN FESHİ REDDEDİLDİ

BİRLİĞİN FESHİ REDDEDİLDİ

Bafra Alaçam Kızılırmak Batı Sahası İçme Suları Grup Köyleri İçme Suyu Getirme Birliği, tüm meclisin oy birliği ile tüzük değişikliği ve birliğin feshini reddetti.

A+A-

21 Köye içme suyu hizmeti veren ve 3 bin 542 abonesi olan Bafra Alaçam Kızılırmak Batı Sahası İçme Suları Grup Köyleri İçme Suyu Getirme Birliğinin Olağanüstü genel meclis toplantısı yapıldı.

            BİRLİĞİN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

     Olağanüstü genel meclis toplantısında gündemde bulunan konular görüşüldü. Gündemin 4.Maddesi gereği 2013 yılı kesin hesap görüşmelerine geçildi. Kesin hesap cetveli Birlik Müdürü Osman Nuri Bulut tarafından madde madde okundu. Bütçe gelir kesin hesap cetvelinde net bütçe ödeneğin 900.000,00 TL ve bütçe gelir toplamının 475.923,13 TL olduğu ve iptal edilen ödeneğin 424.076,87 TL olduğu, bütçe gelir kesin hesap cetvelinde 2013 yılı gelir tahakkukun 640.400,00 olduğu ve net tahsilâtın 446.364,07 TL olduğu, 2014 yılına devreden tahakkukun 107.473,23 TL olduğu belirtildi. Kesin hesap genel kurulu oy birliği ile ibra edildi. 

    Gündemin 5.Maddesi gerçeğinde 6360 sayılı kanunun uygulaması ile ilgili tüzük değişikliği  ve birliğin tasfiyesinin görüşülmesine geçildi. Birliğin tasfiyesiyle ilgili birlik tüzüğünün 39.Maddesi:Birliğin tasfiyesi

    Madde 39- Birlik meclisi üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunun alacağı kararla feshedilebilir.   

    Birliğin tasfiyesi Samsun Valisince belirlenen üç kamu görevlisince yürütülür. Tasfiye işlemleri en geç 1 yıl içinde sonuçlandırılır. Birliğin mal varlığı, birlik meclisince alınacak kararlar doğrultusunda ve üye birimlerinin birlik mal varlığına katılma oranlarına göre, katılma oranı belli değil ise mahalli idare birimlerinin nüfusları oranında dağıtılır…”

     Olan hükmünün aynen kalmasına, tüzüğün değiştirilmeyerek Birliğin kapatılmaması için İdari Mahkeme ve gerekirse Anayasa Mahkemesine dava açılmak üzere Birlik Encümenine yetki verilmesine, kamera kayıtlarına da alınarak, tüm meclis üyelerine tek tek sorulmuş olup, tüm meclisin oy birliği tüzük değişikliği ve birliğin feshi reddedildi.

      Tüm meclis oy birliği ile birliğin mevcut şekli ile devamına karar verdi. Bafra Alaçam Kızılırmak Batı Sahası İçme Suları Grup Köyleri İçme Suyu Getirme Birliği Başkanı Sait Karagöl, Birliğin devam etmesini istedi.

       Karagöl, “İnsanlarımız sürekli bu birliğe para verdiler. Birlik devam edecek, biz Bafra Alaçam Kızılırmak Batı Sahası İçme Suları Grup Köyleri İçme Suyu Getirme Birliğimizi fesh etmiyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum