BİR YASTIKTA 63 YIL

BİR YASTIKTA 63 YIL

SAMSUN’DA “AİLE OLMAK” KONULU PANEL DÜZENLENDİ.EVLİLİKLERİNİN 63 YILINI DOLDURAN ÇİFTE PLAKET VERİLDİ

A+A-

Samsun'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aile Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Aile Olmak” konulu panelde, 63 yıldır bir yastığa baş koyan çifte plaket verildi. 
Canik Kültür Merkezi’nde (CKM) düzenlenen panele Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Araştırmacı Yazar Mehmet Paksu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Murat Yıldırım, ailenin korunması ve devamının sağlanmasının en büyük görevleri arasında yer aldığını söyledi. Hedeflerinin daha ciddi işler yapmak olduğuna dikkat çeken Murat Yıldırım, “Aile eğitim programlarımız olacak, toplumsal katılımı sağlama adına projelerimiz olacak çünkü ailede ciddi sıkıntılar var. Birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında bunu bir ölçüde ne kadar engelleyebiliriz, çekirdek aileden geniş aileye nasıl geçebiliriz, onunla ilgili çalışmalar olacak. Bunlar uzun soluklu ve ciddi zaman içerisinde yapılacak işler. Vatandaşlarımızın bu konuda bizimle irtibat içerisinde olmasını istiyoruz” dedi.
Daha sonra Araştırmacı Yazar Mehmet Paksu’nun “Aile Olmak” konulu sunumuna geçildi. Ailede sevgi iletişimi, boşanmaya götüren en önemli sebepler ve birçok konuda sunum eşliğinde bilgiler veren Mehmet Paksu, “Türkiye’de aile halen çok güçlü ve sağlam bir yapıya sahip. Türkiye’de 18 milyon aile var. Yılda 500-600 bin evlilik var. Ortalama 100-120 bin boşanma var. Bu 10 bin kişiden 80 bini ikinci defa evleniyor” diye konuştu.
Panel sonrasında Ladik ilçesinde bulunan Kemal Kaplan Huzurevi’nde hayatlarını sürdüren ve evliliklerinin 63 yılını dolduran 76 yaşında olan Hamdi ve Taliye Ayran çiftine İl Müdürü Murat Yıldırım plaket verdi. Ladik’in Kızoğlu köyünden olan Hamdi ve Taliye Ayran çifti, 2012 yılından bu yana huzurevinde kalıyor ve 6 çocuk sahibi. 
Genç çiftlere tavsiyelerde bulunan örnek çift, "Gençler birbirlerine karşı saygılı, hoşgörülü ve sabırlı olsunlar. Zorluklara birlikte göğüs gersinler. Hep iyilik yapsınlar. Çünkü iyiliğin karşılığı iyiliktir" dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.