
Bir Hayat Gitti, Üç Hayat Yeşerdi: Samsun’da Organ Bağışı Umut Oldu
Samsun’da beyin ölümü gerçekleşen 61 yaşındaki Ayşe Karaçağa’nın organları, organ nakli bekleyen 3 hastaya umut oldu.
A+A-
Samsun’da beyin ölümü gerçekleşen 61 yaşındaki Ayşe Karaçağa’nın organları, organ nakli bekleyen 3 hastaya umut oldu. Amasya'nın Suluova ilçesinde ikamet eden Karaçağa’nın bağışı, Ankara, Kahramanmaraş ve Samsun'da hayata tutunmayı bekleyen üç kişiye yeni bir yaşam şansı sundu.
Ayşe Karaçağa, 2 Haziran’da beyin kanaması nedeniyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Karaçağa'nın beyin ölümü 5 Haziran’da gerçekleşti. Ailenin onayı ile başlatılan organ nakli süreci, gece saatlerinde yapılan başarılı operasyonlarla sonuçlandı.
Karaçağa’nın bir böbreği Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne, diğer böbreği Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne, karaciğeri ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Recep Erik, “Ayşe teyzemiz üç kişiye umut oldu. Yakınlarına başsağlığı, kendisine rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun inşallah,” diyerek duygularını dile getirdi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.