BİR EVİN İÇİNDE ÖLDÜRÜLEREK BETONA GÖMÜLMÜŞ ÇOCUK CESEDİ BULUNDU

BİR EVİN İÇİNDE ÖLDÜRÜLEREK BETONA GÖMÜLMÜŞ ÇOCUK CESEDİ BULUNDU

Samsun'da, 14 yıl önce 5 yaşındayken evlerinin önünde oynarken kaybolan Sinem Özdemir'i bulmak için çalışma başlatan

A+A-

Samsun polisi, boş olan bir evin mutfak tezgahının altına gömülerek üzeri beton dökülmüş halde çocuk cesedine ulaştı.Ölen kişinin Sinem Özdemir olup olmadığının belirlenmesi için DNA testi yapılacak. 
9 Haziran 2000 tarihinde İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi Kalfa Sokak'taki evinin önünde oynarken kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından 5 yaşındayken kaçırılan Sinem Özdemir'in bulunması için bugüne kadar yapılan tüm girişimler sonuçsuz kalmıştı. Kızlarının bulunması için çalmadık kapı bırakmayan, hatta bulana ödül vaat eden baba Mahmut Özdemir, bir süre önce yaptığı açıklamada, 14 yıldır hep kapı çaldığında kızlarının geri döneceği umudu ile yaşadıklarını ve kızının bulunması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istemişti.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Faili Meçhul Cinayetler Bürosu ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu aynı mahallede oturan ve 23 Nisan 1995 yılında Kavak'ta su kuyusunda öldürülmüş olarak bulunan 2 yaşındaki Meryem Noyan'ın katil zanlısı olarak Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıp delil yetersizliğinden beraat eden ve 24 Ocak 2008 tarihinde Zeytinlik Mahallesi'ndeki evinde kendisi asarak intihar eden Ahmet D.'nin(31) 2000 yılında evinin mutfağına beton döktüğünü tespit etti. Ahmet D.'nin intihar ettiği evi olan bir apartmanın zemin katındaki dairede soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı gözetiminde dün polis tarafından kazı yapıldı. Kimsenin durmadığı virana evde yapılan kazıda mutfak tezgahı altında üzeri beton dökülmüş yaklaşık bir metre derinde 2 yerde gömülü çocuk cesedine ait kafatası ve dişler buldu. Cesetten alınan kısımlar ve 3 adet diş, öldürülen kişinin aynı mahalleden kayıp Sinem Özdemir mi yoksa kayıp solan bir başka çocuk mu olup olmadığının belirlenmesi için DNA testi yapılacağı öğrenildi. 
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sinem Özdemir'i bulmak için yapılan çalışma sırasında 2 yaşındaki çocuğun öldürülmesinden yargılanıp delil yetersizliğinden beraat eden ve 2008 yılında intihar eden Ahmet D.'nin evindeki mutfak tezgahının altında betona gömülü çocuk cesedi bulundu. Bu cesedin kime ait olduğu henüz belli değil. Sinem Özdemir veya başka kayıp bir çocuğa mı ait olup olmadığının DNA testi sonucu belli olacak. DNA testinin biran önce tespit edilebilmesi için cesetten alınan kemik parçaları ve 3 diş olayın biran önce çözülmesi için kurye ile İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu olayın çözülmesinde şüpheli Ahmet D.'nin ailesi de polise yardımcı olmuştur. Şu an olayın olduğu ev boş ve kimse durmamaktadır" dedi.
Kayıp Sinem Özdemir'in babası Mahmut Özdemir ise bir evde çocuk cesedinin bulunduğunu yakınlarının kendisini telefonla arayarak "Sinem mi?" diye sormasıyla öğrendi. Baba Özdemir, henüz kendisinin olaydan haberdar olmadığını, hiç bir yetkilinin de kendisine haber vermediğini söyledi. Üzüntüsü tazelenen Mahmut Özdemir, yetkililerden haber bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.