Bilgi Yarışmasında Bafra Anadolu İmam-Hatip Lisesi 1.oldu.

Bilgi Yarışmasında Bafra Anadolu İmam-Hatip Lisesi 1.oldu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 4.Uluslararası Arapça Yarışması'nın Samsun il elemeleri Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı.

A+A-

Samsun geneli 8 İmam Hatip Lisesi'nin yarıştığı 4. Arapça bilgi ve etkinlik yarışmasında öğrenciler yönetilen soruları cevaplamak için ter döktü. 80 İlden 571 okulun katıldığı 4.Uluslararası Arapça Yarışması'nın üç kategoriden oluştuğunu söyleyen Samsun İlkadım Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Hatipoğlu, bilgi, şiir ve musiki olmak üzere toplam üç kategoriden oluşan yarışmada ilimizi temsil edecek okulumuzu seçileceği bu yarışmanın hayırlara vesile olmasını diliyor, desteklerinden ötürü Başkan Genç'e teşekkür ediyorum" dedi.
Arapça'nın dünya dilleri arasında önemli bir dil olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise, “İmam- Hatiplilerin yarışacakları en güzel alanlardan birisi şiir ve bilgi yarışmalarıdır. Ben de bir İmam-Hatip Lisesi mezunu olarak bu organizasyondan kıvanç duyduğumu belirtmek istiyorum. Bugün dünyada 25 ülkede 400 milyonu aşkın kişi Arapça konuşmakta. Özellikle 21. yüzyılda Arapça dilinin önemi daha da artmıştır. Çünkü 21. yüzyıl doğu ülkeleri başta olmak üzere Asya’nın yıldızının parladığı bir yüzyıl. Ülkelerin ve şehirlerin batıya doğru büyüdüğü ve yalnızca batının büyüyüp gelişeceği olgusunun kırıldığı bir yüzyılda yaşıyoruz. Dolayısıyla 21. yüzyıl ötekileşmiş bütün değerlerin bir değer olduğu bir yüzyıl" diye konuştu.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun İlkadım Anadolu İmam- Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Hatipoğlu, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda velinin katıldığı bilgi yarışmasının birincisi Bafra Anadolu İmam-Hatip Lisesi oldu. Arapça şiir dalında İlkadım Anadolu İmam-Hatip Lisesi birinci olurken, musiki dalında Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi birinciliği elde etti. Başkan Genç, yarışmanın birincilerine tablet ve kitap ödüllerini takdim etti.
4.Uluslararası Arapça Yarışması'nda bilgi, şiir ve musiki dalında birinci olan okullar 27 Nisan 2013 tarihinde Çorum'da düzenlenecek bölge yarışmasında Samsun’u temsil edecek. 4.Uluslararası Arapça Yarışması'nın Türkiye finali ise 17-18 Mayıs 2013 tarihleri arsında Konya'da yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.