Beton Mikserinden, MHP’deki Çatlağa Çok Konuşulacak Mayıs Ayı Meclis Toplantısı

Bafra Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 7 Mayıs Salı günü gerçekleştirildi.

A+A-

Bafra Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 7 Mayıs Salı günü gerçekleştirildi. Toplantıda geçtiğimiz aya damga vuran personelin denge tazminatı ile ilgili madde de oylamaya sunuldu. Yer yer itirazların ve önerilerin de yükseldiği meclis toplantısı Bafra55net ekranlarından yoğun ilgiyle takip edildi.

Kozil’den Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Önerisi

Belediye Meclisi Gündemine geçilmeden önce ilk olarak MHP Grup Başkanvekili Hamdi Kozil’in tarım ve hayvancılık komisyonu kurulması önerisi oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Meclisi Gündemi’nin oylanmasının ardından maddelerin görüşüldüğü toplantıda, 2023 yılı kesin hesabı ile ilgili 111. ve 112. kararın plan ve bütçe komisyonuna havalesine oy birliğiyle karar verildi.

Beton Mikseri Polemiği

Belediyeye ait Kadim Bafra A. Ş.’nin 32 milyon 150 bin TL olan sermayesinin 55 milyona çıkarılması maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Hamdi Kozil, Murat Şahin ve Ramazan Çotur’un oylarıyla reddedildiği okundu.  Konuyla ilgili söz alan Yeniden Refah Partisi Grup Sözcüsü Ramazan Çotur söz alarak şunları söyledi: “Bir önceki meclis toplantısında da bu madde vardı ve red vermiştik. Geçmişe yönelik gördüklerimiz var göremediklerimiz var. Mesela 2023 yılında beton mikseri kiralaması yapılmış. 2024 yılında da beton mikseri kiralama yapılmış. 26 milyon civarında belediyeye bağış yapılmış. Ben grubum adına şunu söylüyorum. Bu kadar bağış yapacak bütçemiz varsa ve beton mikseri de bu kadar lazımsa demirbaş olarak alınsın.”

Başkan Kılıç: “Kadim Bafra belediyenin kurduğu şirket. Şirketin en çok faaliyet alanı orta ölçekli sanayimiz. Genelde belediye şirketleri zarar eder ve belediyeden oraya devamlı bir para aktarılır. Ama bizde tam tersi. Şirketten belediyeye para aktarılıyor. Biz belli zamanlarda beton mikseri kullanıyoruz. Çok kolay bulunan bir araç da değil. Almak da o kadar kolay değil. Eğer lazım olursa belki ilerleyen dönemde beton mikserini bünyemize alabiliriz.”

Ramazan Çotur: “Lazımsa açık ihaleyle alınabilir. Hatta kiralamaya fiyatına ikinci el bir mikser de alınabilir” diye konuştu.

 

MHP’de Bir Tek Fatih Uncu’nun ‘Evet’ Oyu Dikkat Çekti

Konuşmaların ardından oylamaya geçildiği sermaye artırımı maddesi 17’ye 14 oyla reddedildi. MHP grubunda herkes red oyu kullanırken Fatih Uncu’nun oylamada grubundan bağımsız onay vermesi dikkat çekti. Akıllara MHP’de bir çatlak mı var sorusunu getirdi.

 

Muhalefetten Müdürlerle Personele Eşit Tazminat Talebi!

Geçtiğimiz meclis toplantısı sonrası çok konuşulan sosyal denge tazminatı ile ilgili maddenin de görüşüldüğü toplantıda YRP Grup Sözcüsü Ramazan Çotur söz alarak müdürlerle personelin denge tazminatı oranının aynı olması ile ilgili taleplerini ilettiler.

Kozil’den Sendikaların Siyasete Alet Etmeye Çalışmasına Tepki!

MHP Grup Başkanvekili Hamdi Kozil ise tüm personellerin eşit haklara sahip olması şartıyla bu maddeyi oylamak istediklerini ve gündemden düşürmek istediklerini belirterek, bu konuyu siyaset malzemesi haline getiren bazı sendikalara da eleştiride bulundu. Personelle müdürler arasında eşitlik olması ile ilgili maddenin de ayrı olarak mecliste oylanması önerisinde bulundu.

Son olarak söz alan CHP’li Meclis Üyesi Turgay Bayrak, 30-35 personelin belediyeye gelmeden maaş aldığı iddialarını dile getirerek, bunların da bu denge tazminatı alıp almayacaklarını sordu.

Başkan Kılıç: “Müdürlerle Personelin Bir Farkı Olmalı”

Muhalefetin bu talepleri sonrası konuşan Başkan Kılıç, müdürlerle personelin farkının olması gerektiğini ve yetkinin bu konuda kendisinde olduğunu belirterek, müdürlere daha yüksek denge tazminatı vereceklerini belirtti.

CHP’li Bayrak’tan Belediyede İşe Gitmeden Maaş Alan 30-35 Personel Var İddiası

Turgay Bayrak’ın iddialarına da cevap veren Başkan Kılıç, böyle bir personel bilmediğini ve eğer varsa isim istediğini belirtti. Ardından Başkan sözlerine şöyle devam etti: “Belki bir iki arkadaş olabilir ama 30-35 diye bir rakam yok.”

Konuşmaların ardından oylamaya geçilen madde CHP grubundan Ömer Ocak hariç tüm meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Büzmelek Mahallesi’ndeki parsel ile ilgili maddenin görüşülmesi esnasında söz alan MHP Meclis Üyesi Asım Celal Usta, Meclis üyelerine dönerek ve elindeki iki kağıdı göstererek “Bu iki kağıt dışında eline bu konuyla ilgili başka bir evrak geçen var mı?” diye sordu. Ardından “Biz burada 22 tane yeni meclis üyesiyiz. Konuların geçmişini bilmiyoruz ve kendi imkanlarımızla öğrenmeye çalışıyoruz. Nisan meclisinde sayısal çoğunluğunuz varken  bu evrakı neden onaylamadığınızı anlamadım açıkçası. Önümüzdeki evrakta biraz önce neredeyse oylamasını yapıyorduk. Karayollarının onay yazısı olmadan bize evrak onaylatılacaktı ” diye konuştu. Başkan Kılıç’ın komisyona havale edilecekti cevabının ardından Usta, bu evrağın 3 turdur komisyona havale edildiğini belirtti. Ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Kozil, “Komisyonlarda bekleyen evraklarımız varsa eğer öncesinden talep etmemize rağmen bu evrakları sadece meclis toplantısında aldım” diye konuştu.

Bu maddenin sadece komisyona havalesinin oylanacağını belirten Başkan Kılıç’a itiraz eden MHP’li Meclis Üyesi Asım Celal Usta, evrakta komisyona havalesiyle ilgili bir ibare yer almadığını ve onay istenildiğini belirtti.

MHP’de Oylamada Çatlak Oluştu!

Sonrasında oylamaya sunulan madde de MHP’de bölünmenin devam ettiği Fatih Uncu’nun evet için el kaldırırken diğer MHP’li meclis üyelerin red oyu kullandığı görüldü. Madde oy çokluğuyla kabul edilerek komisyona havale edildi.

Ardından hisseli arsaların satışıyla ilgili dilekçe de tüm gayrimenkuller ibaresi çıkartılarak oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

 

Bir diğer dilekçe olan Fatih Mahallesi’ndeki yapı yaklaşımında imar değişikliğine gidilerek 3 metreye çekilmesiyle ilgili komisyon kararı alınması ile ilgili maddenin komisyondan geçmesi için oturuma 15 dakika ara verildi. Meclisin ikinci oturumunda komisyondan geçen değişiklik oy birliğiyle kabul edildi.

whatsapp-image-2024-05-07-at-11-49-49.jpegwhatsapp-image-2024-05-07-at-11-48-40.jpegwhatsapp-image-2024-05-07-at-11-49-50.jpegwhatsapp-image-2024-05-07-at-11-49-49-2.jpegwhatsapp-image-2024-05-07-at-11-49-47-2.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum