Beşir derneği gönülleri yapmaya devam ediyor

Beşir derneği gönülleri yapmaya devam ediyor

Beşir Derneği aktif olarak ülkemizde ve dünyanın 55 ülkesinde kamu yararına ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmekte ve mahzun gönüllerin yanında olmaktadır.

A+A-

Afrika ülkelerinde ki su sıkıntılarını bir nebze olsun giderebilmek için başlattığı su kuyusu çalışması hayırsever kişilerinde yardımları ile belirlenen bölgelerde devam etmektedir. Bu sayede bölge halkına temiz içme suyu temin edilmektedir.

Beşir Derneği; Doğal afet ve başka nedenlerle dünyanın herhangi bir yerinde, biçare düşmüş, evsiz kalmış, salgın hastalıkların pençesinde bir lokmaya muhtaç kalmışlara, merhametlinin elini uzatmakta, İmkânsızlıklardan dolayı okuyamayan, eğitimi yarım kalmış gönüllere sahip çıkmaktadır. Meslek ve beceri kazandıracak kurslar açarak hayat boyu eğitimi desteklemekte. Hayata tutunamamış, her şeyin değiştiği bir dünyada sahipsiz kalmış fakir ve yetimlere ulaşarak ihtiyaçlarını karşılamak, rehberlik yapmaktadır. Hastalıklara duçar olmuş ve biçare kalmışların hizmetini görmekte ve tedavilerini üstlenmektedir. Doğuştan veya sonradan özür sahibi olmuşların toplumda yer almaları ve hiçbir eksiklik hissetmemeleri için gören gözleri ve yürüyen ayakları olmaktadır. Kısaca nerde bir mahzun ve mahcup gönül varsa, orda ve onlarla beraberdir.

Bunlarla beraber Beşir  Derneği ilçemiz 19 Mayısta da gönüller  yapmaya yüzlerde tebessüm olmaya devam ediyor.Daha öncesinden halka aşure ikramında bulunan ihtiyaç sahibi aileleri tespit edip onların yanında olup her türlü ihtiyacını gideren onların dertleri ile dertlenip bir nebze olsun yüzlerinin gülmesi için gece gündüz çalışıp gayret eden Beşir Derneği bu Ramazan ayında da ilçemiz 19 Mayısta ki ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayına hazırlık amacıyla kumanya dağıtımı yaparak sofralarının bir nebze olsun şenlenmesine,yüzlerde tebessümlerin oluşmasına vesile oldu.Beşir Derneği   temsilcisi   Ahmet  Cemal Kazancı: ‘’Hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan kumanyalar ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayı başında ulaştırılarak ailelerin Ramazan ayını daha bereketli ve rahat geçirmeleri amaçlanmıştır.Bu kapsamda din kardeşinin ihtiyacını unutmayıp bağışta bulunan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun    Beşir derneği hayrınıza vesile ”şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.