Beşiktaş 3 puanı kaptı

Beşiktaş 3 puanı kaptı

Beşiktaş, Eskişehirspor’u 3-1’lik skorla mağlup ederken, lider Fenerbahçe’nin kazandığı haftayı kayıpsız kapattı.

A+A-


Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Beşiktaş, Eskişehirspor’u mağlup etti. 3-1’lik skorla siyah-beyazlıların galibiyetiyle sona eren mücadelede öne çıkan pozisyonlar şu şekilde:

OLCAY DİREĞE TAKILDI
Beşiktaş - Eskişehirspor maçının ilk 15 dakikasında siyah-beyazlı takım etkili olan taraftı. Oyuna hükmeden Kara Kartal, ilk etkili atağında 15. dakikada ceza sahası içerisinde Olcay’ın sert şutunda meşin yuvarlak direkten döndü.

ATİBA PERDEYİ AÇTI, GOMEZ FARKI KAÇIRDI
Siyah-beyazlı takımda perdeyi açan isim Atiba oldu. Sağlı sollu ataklarla Eskişehirspor defansını delmeye çalışan Kara Kartal'da 28. dakikada kazanılan korner atışında Eskişehirspor ağları sarsıldı. Sosa’nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşuna ön direkte iyi yükselen Atiba’nın kafa vuruşunda top Boffin’in müdahalesine rağmen filelerle buluştu. (1-0) Golün hemen ardından 31. dakikada ise Mario Gomez, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda altıpas içerisinde yaptığı vuruşta top farklı şekilde auta gitti.

TRİVELA ASİSTİ
Eskişehirspor, kalesinde golü gördükten sonra atağa kalkmak isterken siyah-beyazlılar orta sahada kaptığı topla hızlı çıktı. Olcay’ın organizasyonluğunda sol kanattan topla buluşan Quaresma’nın trivelasında Gomez altıpasta şık bir kafa golüne imza attı. (2-0)

KARTAL İLK DEVREDE UÇTU
Karşılaşmanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 2-0’lık üstünlüğü ile sona ererken, Kara Kartal yüzde 72’ye yüzde 28 topla oynama oranı ile ilk devreyi tamamladı. Rakip kaleye 9 şut gönderen Şenol Güneş’in öğrencileri, 4 isabet buldu ve Atiba ile Gomez ise kafa vuruşlarıyla ağları sarstı. Eskişehirspor Beşiktaş kalesine 1 şut çekerken 1 isabet buldu. Siyah-beyazlılar pas sayısında 227’ye 77’lik bir farkla ilk yarıyı tamamladı.

İKİNCİ YARI DEĞİŞİKLİKLERLE BAŞLADI
Eskişehirspor’da ikinci yarıda Engin Bekdemir oyundan çıkarken yerine Okriashvili dahil oldu. Siyah-beyazlı takımda ise küçük bir sakatlık yaşayan Quaresma Şenol Güneş tarafından riske edilmedi ve 51. dakikada Kerim Frei oyuna girdi. 67. dakikada ise Bokila Emre Güral’ın yerine maça dahil oldu.

ESKİŞEHİRSPOR’DA HATA ÜSTÜNE HATA
Karşılaşmada 68 dakika geride kalırken, Eskişehirspor orta alanda kaybettiği toplarla Beşiktaş’a ikinci 45 dakikadan itibaren net fırsatlar sundu. 70. dakikada Olcay’ın pasında Figueras net bir hata yaptı. Meşin yuvarlağı ayağının altından kaçıran Figueras’ın bu hatasında topu önüne alan Mario Gomez, net bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Boffin’in sağından filelerle buluşturdu. (3-0)
71. dakikada siyah-beyazlı takımda orta sahada yorgunluk belirtileri baş gösterirken Teknik Direktör Şenol Güneş oyuna müdahale etti ve Sosa’nın yerine Tolgay’a süre verdi. Eskişehispor’da da 73. dakikada Kıvanç, yerini Alpaslan’a bıraktı. Kara Kartal'da ise Cenk Tosun, 78. dakikada Olcay’ın yerine oyuna giren isimdi.

BEŞİKTAŞ RÖLANTİDE GOL YEDİ
Siyah-beyazlı takım 3. golü bulduğu andan itibaren maçın son bölümlerine kadar pas yaparak yarı sahasından çıkmaya çalıştı. Ardından 89. dakikada ceza sahasının sağına kadar hızla inen Axel Meye’nin pasında altıpasta Bokila’nın geriye çıkardığı topa Hadzic’in ceza sahasında sert şutunda meşin yuvarlak Tolga’nın solundan filelerle buluştu. (3-1)

SİYAH- BEYAZLILAR GALİBİYETE UZANDI
Beşiktaş, Eskişehirspor’u müsabakanın 90 dakikası sonunda 3-1’lik skorla mağlup etti. Mücadeleyi siyah-beyazlılar yüzde 64’e 36’lık topla oynama oranıyla tamamladı. Rakip kaleye 17 şut gönderen Kara Kartal, 9’unda isabet buldu ve 3 golü tabelaya yazdırdı. Eskişehirspor ise 7 şut çekerken 2’sinde isabet buldu. Şenol Güneş’in öğrencileri 90 dakika boyunca 532 pas yaparken, yüzde 87 oranında başarı sağladı. Siyah-kırmızılı takım ise 256 pasta yüzde 73’lük pas başarısıyla mücadele etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.