BENİMLE 5 DAKİKA SES GETİRDİ

BENİMLE 5 DAKİKA SES GETİRDİ

Atakum Belediyesi ve Amisos 55 Engeliler Spor Kulübü işbirliği ile Yaşam Parkı’nda engelliler ile engelsizlerin empati kurmasını amaçlayan “Benimle 5 Dakika” etkinliği ses getirdi.

A+A-

Engelliler Haftası dolayısıyla “tanışma, dayanışma ve tanışma etkinliği” olarak Atakum Belediyesi ve Amisos 55 Spor Kulübü’nün ortaklaşa düzenledikleri etkinlikte engelliler empati kurulmasını sağlamak için katılımcılara “Benimle 5 dakika badminton oynar mısın?”, “Kitap okur musun?”, “Masa tenisi oynar mısın?”, “Takı tasarımı yapar mısın?”, “Basketbol oynar mısın?”, “Resim yapar mısın?”, “Dans eder misin?” sorularını yönelttiler ve birlikte eğlendiler.
Etkinlikte bir konuşma yapan Amisos 55 Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar, “Ayağıma diken battı diye üzülen insanlar, ayağı olmayan insanları düşünmüyorlar. Bize hor ve aşağılayan gözle bakıyorlar, hatta selam vermeye bile çekinenler var. Bunu kırmak, hayatın içinde bizim de olduğumuzun bilincinde olmalarını istiyoruz. Bu tür etkinliklerle engelsiz insanlarla tanışmayı, kaynaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Atakum Belediye Başkanı Metin burma ise, “Engelli olmak sadece engellilerin değil toplumun sorunudur. Kendini engelsiz diye düşünenlerin, yarın engelli olabileceğini, bu insanların toplumun bir parçası olduğunu, birlikte yaşadığımızı unutmamak gerekiyor. Atakum Belediyesi olarak olabildiğince bu alanda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Şehrimizdeki tüm engellere kaldırma yolunda büyük bir çaba içerisindeyiz. Elbette bu bir kültür işidir. İnsanlarımızın da eğitimli olması ve bu konuya duyarlı olması gerekmektedir. Yaşam Parkımız bu çabalarımızın ve çalışmalarımızın bir ürünüdür. Biz engelli kardeşlerimizle birlikte yapabileceğimiz ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Birlikte yaşayacağız, birlikte eğleneceğiz. İnşallah üzüntülerimiz olmaz ama o da olacaksa onu da birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.