BENGÜ EVLERİNE CENGİZ KURTOĞLU İLE MUHTEŞEM TANITIM.

BENGÜ EVLERİNE CENGİZ KURTOĞLU İLE MUHTEŞEM TANITIM.

Bengü Evleri için düzenlenen tanıtım kokteylinde sahne alan Cengiz Kurtoğlu, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

A+A-

Kapaklı’nın yeni yaşam alanı 232 konutluk Bengü Evleri’nin tanıtım açılışında ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu sahne aldı. Söylediği şarkılarla davetlilere unutulmaz bir gece yaşatırken Kurtoğlu adeta alkış yağmuruna tutulurken geceye ev sahipliği yapan Has Acarlar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Acar, misafirleriyle yakından ilgilendi.


Kazak Gölü yolu üzerinde 12 bin 500 metrekare alan üzerinde yapımına başlanan Bengü Evleri’nin proje tanıtım kokteyli düzenlendi.

Tanıtım kokteyline Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı İsmet Çerçi, MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Şenol Gül, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, MHP Bafra İlçe Başkanı Av.Hüseyin Acar, MHP Alaçam İlçe Başkanı Ersin Kıcır, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı H.Kaya AŞCI ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi İrfan Demir, Kapaklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı Samsunlular Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, Çerkezköy ve Kapaklı’da yaşayan Samsunlular ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“KAPAKLI’YA GELMEME VESİLE OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’’
Program Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından Has Acarlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Acar konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. Hasan Acar yaptığı konuşmasında, “1986 yılında doğduğum Samsun Bafra Bengü köyünün Altınkaya barajının suları altında kalması ile gurbet hayatı başladı.

1986’da Altınkaya Barajı sularının altında kalan Samsun Bafra Bengü köyüne duyduğum özlem nedeniyle projeye ‘Bengü’ adını verdim.

Bengü’nün Samsun’un Bafra İlçesi’ne bağlı bir köy adı olduğunu belirten Hasan Acar, “Köyümüzün Altınkaya Barajı’nın suları altında kalması nedeniyle çok sayıda hemşerimizle Kapaklı’ya geldik. Projemize ‘Bengü’ adını vermemizin nedeni ilk bakışta memleketimize duyduğumuz özlem olarak algılanabilir. Fakat Bengü’nün kelime anlamı ‘Ölümsüz Türk’tür. Dolayısıyla projemiz yalnızca Bengü halkının değil, tüm Kapaklı’nın projesidir” dedi.  

1970’li yıllarda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin temelini atan Eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit’i rahmetle anıyorum. Kapaklı’ya gelişime vesile olan akraba ve dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.’’dedi.
Kapaklı’ya 1990 yılında işçi olarak geldiğini söyleyen Acar, “Kapaklı’daki ilk günkü heyecan ve arzularım hiçbir gün yılmadan yorulmadan aşk ve şevkle devam etti. Gecemi gündüzüme katarak, hep üreterek kazanmak, büyümek ve çevremdeki insanlara faydalı olmak en büyük hayalimdi ve başardığımıza inanıyorum. Her zaman ilkleri yapmayı kendime bir görev bildim. Yıllar geçtikçe ticari ve sosyal faaliyetlerin içinde bulundum. Rabbimin yardımıyla ve siz değerli Kapaklılı hemşerilerimin bize olan güveni ile bugünlere geldik. Hepinize çok teşekkür ediyorum
Tüm personeline ve ailesine teşekkür eden Hasan Acar, şöyle devam etti; “1990’lı yıllardan 2007 yılına kadar Acar inşaat olarak faaliyet gösterdik. Yüzlerce konut inşa ederek, günü şartlarına göre en iyilerini yapmaya gayret gösterdik. Ancak bugün yeni bir gün, yeni bir sayfa ve yepyeni bir Kapaklı var karşımızda. Artık değişen Türkiye’de Kapaklımız da değişti ve ilçe oldu. Siyasi büyüklerime ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizimde değişime ve kabuğumuzu kırma zamanı geldi. Geleneksel inşaatçılık sayfası bizce artık kapanmıştır.
Bir önceki projelerinde organizenin merkezinde Türkiye’nin en tanınmış firmaları Migros ve Tekzen’i kazandırdıklarını kaydeden Hasan Acar, “Bundan sonraki projelerimizde çok daha iyilerini sunmayı hedefliyoruz. Yeni ilçemize yakışır Kapaklı halkının ve yatırımcılarının keyifle yaşayacağı, içerisinde 8 bin 500 metrekare kapalı otopark, yüzde 70 yeşil alan, yetişkin ve çocuk yüzme havuzları, farklı metrekarelerden oluşan bin 500 metrekarelik farklı ticaret üniteleri, keyifli zaman geçirilebilecek kamelyalar, 7/24 güvenlik ve çocuk oyun alanları olan, merkeze 500 metre, kazak gölüne 500 metre, okullara, emniyet müdürlüğüne ve sağlık kuruluşlarına yakın aynı zamanda doğa ile iç içe bir yaşam alanını hizmete sunuyoruz.” diye konuştu.


Hasan Acar’ın konuşmasını tamamlamasının ardından ana sponsoru olduğu Çerkezköy Kartalspor takımı sahneye davet edilerek, vatandaşlara tanıtıldı. Programın devamında Türk Sanat Müziği sanatçısı Sami Aksu sahneye gelirken, söylediği şarkılarla davetlilere müzik ziyafeti sundu. Söylediği şarkıların ardından Sami Aksu’ya plaket takdim edilirken, konuşmasını yapmak üzere sahneye Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin davet edildi.

Samsun Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise hemşerilerinin iş hayatında başarılı olmalarının kendileri için büyük bir onur kaynağı olduğunu ifade etti. Samsunluların Kapaklı’daki başarılarına tanıklık etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Şahin, “Samsunluların iş hayatındaki bu başarıları, diğer vatandaşlarımıza ve dolayısıyla da tüm ülkeye yansıyacaktır.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in konuşmasını tamamlamasının ardından Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı H.Kaya Aşçı bir konuşma yaptı.

Bengü Evleri Projesi’nin Kapaklı’ya yakışır bir proje olduğunu ifade eden Samsun Federasyonlar Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Kaya Aşçı, bu projenin Kapaklı’da bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek, bu gibi projelerin sayısının artmasını temenni etti. Konuşmaların ardından sahneye ilk olarak Türk Sanat Müziği sanatçısı Sami Aksu sahne aldı. Gecenin finalinde ise Fantezi müziğin güçlü seslerinden ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu sahne aldı. Bengü Evleri projesini incelediğini belirten Kurtoğlu, “Allah projenizi tamamına erdirsin. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi. Cengiz Kurtoğlu konseri gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Tanıtım kokteylinin sonunda Cengiz Kurtoğlu’nun sahneye davet edildi. Söylediği şarkılarla davetlilere unutulmaz bir gece yaşatan Cengiz Kurtoğlu konser sonunda plaket ile ödüllendirildi. Diğer yandan Cengiz Kurtoğlu sahneye çıktığı andan itibaren havai fişek gösterileri de geceye ayrı bir renk kattı. 

Programın sonunda ise duygulu anlar yaşandı.

Bafra Bengülüler Dernek Başkanı Mehmet Kaygusuz ve Yönetimi sahneye üstü örtülü bir resimle çıktı.

Alkışlar arasında açılan resimde ise BENGÜ Köyünün Barajdan dolayı su altında kalmadan önceki son resmi HAS ACARLAR İNŞAAT VE BENGÜ EVLERİ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Acar’a verildi.

İşadamı Acar ise bu anlamlı resmi bürosunun en güzel yerine asacağını söyledi.

dscf1259.jpgdscf1271.jpgdscf1355.jpgdscf1385.20130620171407.jpgdscf1440.jpgdscf1444.20130620171428.jpgdscf1467.20130620171438.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.