Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanı Gayretli “Sözleşmeli Personelimizin Yanındayız”

Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanı Gayretli “Sözleşmeli Personelimizin Yanındayız”

Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanı Gayretli “Sözleşmeli Personelimizin Yanındayız”

A+A-

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem – Bir – Sen )Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli bazı belediyelerde Bem Bir Sen sendika olarak sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi taleplerinin takipçisi olduklarını belirterek; “Sözleşmeli Personelimizin Yanındayız” dedi.

Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanı Gayretli yapış olduğu açıklamada sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için taleplerini her zaman gündemde tutuklarını belirterek; “Sorun da, Çözüm de tek! “Sözleşmeli Personele Kadro” mücadelemiz bunun için. Sayın Genel Başkanımız Levent Uslu, T.C. Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Bakanımızın makamında gerçekleşen görüşmede sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin talebimizi içeren mektubu iletti.” Dedi.

Gayretli sözleşmeli personelin tedirginlik içerisinde olduğunu belirterek; “ Özellikle el değiştiren belediyelerdeki sözleşmeli personellerin sürekli olarak ‘Ne zaman işten çıkarılacağım, işsiz bırakılacağım’ endişesiyle yaşamakta. Belediyelerde görev yapan sözleşmeli personeller aynı unvanlı kadrolu memurların sahip olduğu hakları kullanamamaktadırlar. Özellikle izin, görevde yükselme, naklen atama, arazi tazminatı gibi sosyal ve mali haklar noktasında sözleşmeli personeller kadrolu memurlara göre kısıtlamalara maruz kalmaktadırlar.” Dedi.

Gayretli açıklamanın ardından Bem Bir Sen Genel Başkanı  Levent Uslu’nun, T.C. Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a ilettiği mektubu basın mensupları ile paylaştı.

“Sözleşmeli Personele Kadro” başlıklı mektupta

Sayın Bakanım,

Kamuda kadrolu memur istihdamının yanı sıra belli şanlarda sözleşmeli memur istihdamı yapılmaktadır. 2011 ve 2013 yıllarında yaklaşık 300 bin sözleşmeli personele kadro verildi. İlk olarak 2011 yılında kamuda çalışan sözleşmeli personellere kadro verildiğinde yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personel kapsam dışı kalmıştı. Sendikamız Bem-Bir-Sen ile konfederasyonumuz Memur-Sen'in talebi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın oluru ile 2013 yılında 22 bin yerel yönetimlerdeki çalışan sözleşmeli personellere de kadro verilmişti. Kadro verilmesi çalışanlarda ve sendikamızda büyük memnuniyet oluşturmuştur.

El değiştiren belediyelerdeki sözleşmeli personeller sürekli olarak ‘Ne zaman işten çıkarılacağım, işsiz bırakılacağım’ endişesiyle yaşamak durumuna getirilmişlerdir. Bu durum başta kendileri olmak üzere eşlerini, çocuklarını ve yakınlarını da huzursuz etmektedir. Böylece işyerlerinde aidiyet bağı kurmaları engellendiği gibi hayata küsmek noktasına getirilmektedirler. Yine bu durum belediyelerde aynı ekipte çalışan ancak farklı statü nedeniyle farklı muameleye tabi tutulan çalışanlar arasında iş barışının bozulmasına neden olmaktadır. Belediyelerde görev yapan sözleşmeli personeller aynı unvanlı kadrolu memurların sahip olduğu hakları kullanamamaktadırlar, özellikle izin, görevde yükselme, naklen atama, arazi tazminatı gibi sosyal ve mali haklar noktasında sözleşmeli personeller kadrolu memurlara göre kısıtlamalara maruz kalmaktadırlar.

Bugün itibariyle belediyelerde yaklaşık 19.800 sözleşmeli personel var. Özellikle 31 Mart yerel yönetim seçimlerinin ardından el değiştiren birçok belediyede sözleşmeli personellerin sözleşmesi gerekçesiz biçimde sonlandırılmıştır. Bu durum dikkate alınarak yerel yönetimlerde çalışan personellerin kadroya alınma işleminde 31 Mart 2019 tarihi esas alınması haksız olarak işini kaybeden sözleşmeli personellerinin mağduriyeti giderileceği gibi önümüzdeki günlerde yaşanması muhtemel mağduriyetler de engellemiş olacaktır.

Sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesi en önemli beklentimizdir. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun.

     Levent USLU

                                                                                                       Bem Bir Sen Genel Başkanı

                                                                                              Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı”

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.