Belediye Onun Heykelini Dikiyor

Belediye Onun Heykelini Dikiyor

13 Şubat 1956 yılında tamamı yanmış olmasına rağmen Gerze aslında, tarihiyle ve kültürüyle geleceğe her daim ışık tutan bir ilçe olmuştur.

A+A-

   Gerek ilçede yaşayan vatandaşlara koyulan lakaplar, gerek işleri gerekse de yaşantıları ile Gerze; bambaşka bir yere sahip olan bir şehir aslında.Geçmişimizin günümüze kadar ulaşmasında ve yeni neslin dahi hatırlayıp araştırmasında en büyük etken ise tabii ki kültür mirasına sahip çıkan kıymetli büyüklerimiz ve Gerze Belediye Başkanı Sayın Osman BELOVACIKLI.

    Gerek tarihi binalara öncülük ettiği restorasyon çalışmaları ile, gerekse geçmişimizden kalan paha biçilemez anıları Belediye Kültür Yayınları ile vatandaşlarımıza sunmasıyla tarihi günümüze taşıyan BELOVACIKLI, Gerze’nin ve Gerzeli’nin mutlu olacağı bir projeye daha imza atıyor. Bu proje Başkan BELOVACIKLI’nın katıldığı her platformda söylemleriyle Kültür Mirası olarak nitelendirdiği ilçemizin en sevilen simalarından olan nam-ı değer Deli Sabri’den başkası değil tabiki.

    13 Şubat Gerze Yangını’nın 62.Anma Programı’nda vatandaşlarımıza müjdeyi veren Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI şuan da Gerze denilince akla ilk gelen isimlerden olan nam-ı değer Deli Sabri ve yanından hiçbir zaman ayrılmayan köpeği Coşkun’un heykelinin bitmek üzere olduğunu belirtmişti.Bu müjdeli haber karşısında oldukça memnun olan vatandaşlarımıza bu heykelin nereye konulması gerektiğini soran Belediye Başkanımız oy çokluğuyla heykelin ilçemiz İskele girişine konuşlandıralacağını açıklamıştı.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız ise ; “Birçok yenilik yapılabilir; Projeler, binalar, parklar, bahçeler..Ancak en önemli husus geçmişini unutmamak, sahip çıkmak ve geleceğe aktarmaktır.Geçmişini bilmeyen bir şehir asla gelişemez.Biz kültürümüzü ve tarihimizi gelecek nesile en iyi şekilde aktarmakla mükellefiz.Halkımızın da tamamının takdirini ve beğenisini alan bu anıtımızın ilçemize şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

    Gerze tarihi denilince akla ilk gelen isimlerden olan nam-ı değer Deli Sabri heykelinin açılış töreni hakkında siz değerli halkımıza ilerleyen günlerde bilgi aktarımı sağlayacağımızı belirtir, saygılar sunarız.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.