Belediye Meclisinden Süpermarketlere Kısıtlama Kararı

Belediye Meclisinden Süpermarketlere Kısıtlama Kararı

19 Mayıs Belediye Meclisi’nin Haziran ayı oturumunda ilçe genelindeki yüzlerce küçük esnafı mutlu edecek bir karara imza atıldı. 19 Mayıs’da bundan böyle süpermarketler kolay kolay açılamayacak.

A+A-

Süpermarket zincirlerine bağlı 10 marketin bulunduğu ve yeni market açma taleplerinin hız kesmediği 19 Mayıs’da, yerel esnafın çıkarlarını koruyacak olan adımı 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu attı.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun önerisi doğrultusunda, 19 Mayıs Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında, ilçede süper marketlere kısıtlama getirildi. 2 bin nüfusa bir tane düşecek şekilde ve aradaki mesafenin 1 kilometre olması şeklinde düzenlemeye giden belediye meclisi kararının ardından ilçede süper market açmak zorlaştı.

24 bin 826 nüfuslu 19 Mayıs’da süpermarketlerin sayısının fazla olduğuna ve mevcut durumda yerel esnafın fazlaca mağdur edildiğine vurgu yapan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’ Şu anda ilçemizde 10 tane çeşitli firmaların süper marketleri var. Bundan sonra iki tane daha açılabilecek ama en yakınındaki süper markete 1 kilometre uzaklıkta olabilecek. Süper marketlerden sadece bakkallar değil, kasaplar, ayakkabıcılar, beyaz eşya dükkanları, kırtasiyeler ve birçok küçük esnaf etkileniyor. Bunun önüne geçmek için böyle bir karar aldık.’’dedi.

Alınan karar mecliste oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.