Belediye Başkanı proje üretmelidir

Belediye Başkanı proje üretmelidir

Ticaret ve Sanayi Odası'nda Samsunlu işadamları ile buluşan Başkan Osman Genç, "Belediye Başkanı cesaretli olmalıdır proje üretmelidir.

A+A-

Samsun'un geleceği için bu şehre iş ve aş sağlayacak vizyon projeler ürettik. Bu projeler uygulandığına Samsun'a işsizlik sorunu kalmaz, herkes kazanır" dedi.

Başkan Osman Genç, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nda işadamlarıyla biraraya geldi. TSO Başkanı Zeki Murzioğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı buluşmada işadamlarıyla sohbet eden ve fikir alışverişinde bulunan Başkan Genç, "3. bin yılın başında ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Dolayısıyla yerel bazda şehir olarak üretmek zorundayız. Belediye Başkanı proje üretmelidir. Biz de Samsun'un geleceği için bu şehre iş ve aş sağlayacak vizyon projeler ürettik. Bu projeler uygulandığına Samsun'a işsizlik sorunu kalmaz, herkes kazanır" dedi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Belediyeciliğin yeni kavram kazandığını ve günümüzde vizyon belediyeciliğinin ön plana çıktığını belirten Başkan Genç, "Bugün dünyanın yeniden şekillendiği günümüzde kalkınma kesinlikle yerelden başlıyor. Bu şehrin iki şeye ihtiyacı var. birincisi plan ikincisi ise güven. Bu şehrin yöneticileri yatırımcıya güven vermelidir. Bunların haricinde bir de bu şehri yeniden ticaret merkezi yapacak projeler geliştirilmelidir. Bu noktada biz elimizi taşın altına attık ve şehrimiz için projeler ortaya koyduk. Bu projelerin hepsi 15 yıllık tecrübe ve 5 yıllık çalışma sonucunda bu şehrin yaşayanlarının, dinamiklerinin, STK’larının fikir ve önerileri alınarak ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

ULAŞIM PROJELERİ

Samsun için hazırladığı projeleri işadamlarıyla paylaşan Başkan Genç, "Samsun’u Orta Doğu’ya bağlayacak olan Samsun-Irak Demiryolu hayata geçirilmelidir. Siirt’in Kurtalan ilçesinden Irak’ın Zaho kentine kadar olan kısım demiryolu uzatılmalıdır. Bunun haricinde ayrıca Samsun-Batum arası Hızlı Yük ve Yolcu Treni Hattı mutlaka kurulmalıdır. Samsun'u orta Asya’ya bağlayacak olan Demir İpek yolu mutlaka bu şehirle entegre edilmelidir. Bunların yanında mutlaka 19 Mayıs’ın, Alaçam’ın, Bafra’nın, Terme’nin Çarşamba’nın da havaalanı ve limanla bağlantısını demiryolu ile güçlendirmeliyiz. Burada üretilen ürünler en hızlı ve en ucuz şekilde limana ulaşmalıdır" şeklinde konuştu.

BÜYÜK OSB KURULMALIDIR

Samsun'da sanayi alanı sıkıntısı yaşandığına ve büyük organize sanayi bölgesinin olması gerektiğine işaret eden Başkan Genç, "Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nin toplam alanı 1 milyon 600 bin metrekare. Bir tarafında havaalanı, diğer tarafta demiryolu lojistik alanı olması nedeniyle büyümeye müsait değil. Oysa Gaziantep OSB 46 milyon metrekare ve genişlemeye müsait. Çorum OSB arazisi Samsun'dan üç kat büyük. Bizim mevcut Organize Sanayi Bölgesi'ni büyütmemiz gerekiyor. Bunun için biz en az 20 milyon metrekare alana sahip, içerisinde eğitim alanları, AR-GE alanları bulunan, kendi enerjisini kendi üreten Büyük Organize Sanayi Bölgesi ve küçük sanayi siteleri projeleri hazırladık" ifadelerini kullandı.

AKTARMA LİMANI OLMALIDIR

Samsun'a Aktarma Limanı yapılması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Genç, "Öncelikle Samsun'a mutlaka bir Aktarma Limanı yapmalıyız. Bunun için de en uygun yer Tekkeköy ilçesidir. Ayrıca Samsun’un Tekkeköy’den Çarşamba’ya kadar olan alanda bir Serbest Ticaret Bölgesi olmalıdır. Bunların yanında ilçelerimizi de unutmadık tabi ki. Çünkü ilçeleri gelişmeyen bir Samsun'un büyümesi mümkün değildir. Her ilçemizin kendi potansiyelleri çerçevesinde turizm, tarım, hayvancılık, ulaşım alanlarında projeler hazırladık. Köylerimizin ve ilçelerimizin ekonomik refahı artacak, halkımız doğup büyüdükleri topraklarda yaşayacak" dedi.

50 YIL İLERİYE GÖTÜRECEK PROJELER

Şehrin geleceğinin insanın geleceği olduğunu ifade eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Şehr-i Samsun Asl-ı Samsun gibi bu şehri en az 50 yıl ileriye götürecek projeler ürettik. Ayrıca yeni şehir modellemeleri, Sağlık Yaşam Vadisi, Kürtün Vadisi, Ekolojik Köy, Tarih Oyun Parkı, Merkez Park, sahil, Şahinkaya Kanyonu, Simenit Gölü, Ladik Gölü, hayvan hastanesi, çocuk üniversitesi aile merkezleri, kongre merkezleri, tiyatro ve gösteri merkezleri gibi her kesime ve her sektöre hitap eden, eğitim, turizm, yaşam projeleri ürettik. Bu projeler hayata geçtiğinde Samsun tercih edilen bir cazibe merkezi olacaktı."

Başkan Osman Genç, ziyaretinin sonunda TSO Başkanı Zeki Murzioğlu ve yönetim kurulu üyelerine, Samsun'un geleceğini şekillendirecek vizyon projelerin yer aldığı "Yakın Gelecekte Samsun" kitabı hediye etti.

canik-bld-haber-(5)-003.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.