BBP Genel Başkanı Destici, Ertuğrulgazi Türbesi’nde Dua Etti

BBP Genel Başkanı Destici, Ertuğrulgazi Türbesi’nde Dua Etti

BBP Genel Başkanı Destici, Ertuğrulgazi Türbesi’nde Dua Etti

A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bilecik’in Söğüt ilçesinde Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nde eğlencelerin iptal edilmesi sebebiyle düzenlenen mehteranlı yürüyüşe katılarak, Ertuğrul Gazi Türbesi’nde dua etti.
Bu sene 734’üncüsü kutlanan Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nin üçüncü gününde yapılan devlet büyüklerinin konuşmaları ve eğlencelerin iptal edilmesi sebebiyle BBP’liler alternatif etkinlik düzenledi. Sabah saat 09.30’da Söğüt Belediyesi önünde toplanan mehteran takımına eşlik eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, grup ile yürüyerek Ertuğrulgazi Türbesi önüne geldi. Türbeyi ziyaret ederek dua eden Destici, daha sonra şenlik alanında kurulan bir çadırda okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledi. Destici, çadır önünde toplanan kabalığa hitaben yaptığı konuşma, 734’üncüsü kutlanan Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri vesilesi ile Ertuğrulgazi dedemizi ve onun neslini anma ve anlama programı için burada bulunduğunu söyledi. “Oğul boyundan suyundan olsun olmasın insanlara adil davran, adaletten ayrılma ki insanların birlik ve dirlik kazansın. Yurdunda obanda herkes gezsin, ululuk isteyen töreden ayrılmasın. Yüreğinden inancı, ağzından duayı, davranışlarından erdemi eksik etme. Birde sabırlı ol. Ekşi koruk sabırla üzüm olur’’ sözler ile Ertuğrulgazi’nin annesi Hayme Ana’yı anan Destici, sözlerine şöyle devam etti:
“Onun sözleri bizim için de nasihattir. Bizlerinde inşallah Rabbim yüreğimizden imanı, ağzımızdan duayı ve davranışlarımızdan erdemi eksik etmesin. Sözlerime ’Bak oğul beni kır Şeyh Edebali’yi kırma. O bizim boyumuzun ışığıdır. Terazisi dirhem şaşmaz. Bana karşı gel, ona karşı gelme. Bana karşı gelirsen üzülür incinirim, ona karşı gelirsen gözlerim sana bakmaz, baksa da görmez olur. Sözümüz Edebali için değil senceğiz içindir’ diyen atam Ertuğrulgazi dedemin bu öğütleri de bizim için de bir nasihattir ve Şeyh Edebali bizim de ışığımızdır, bizim de büyüğümüzdür. Onun yolu bizim de yolumuzdur. ‘Ey oğul, beysin bundan sonra öfke bize uysallık sana, gücengenlik bize gönül almak sana, suçlamak bize katlanmak sana. Acizlik, yanlışlık bize hoşgörmek sana’ diyerek bizlere ışık olmuşlardır.”
“TÜM ÖRF VE ADETLERİMİZİ, İSLAM AHLAK VE FAZİLETİMİZİ ASLA TERK ETMEYECEĞİZ”
“Ertuğrul Gazi’nin torunu olduğumuzu, Osman Gazi’nin evlatları olduğumuzu, Osmanlı torunu olduğumuzu, Selçuklunun torunları olduğumuzu asla unutmayacağız” diyen Destici, “Allah’ın bir kulu olduğumuzu, Resulün ümmeti olduğumuzu asla unutmayacağız. Onun için de her işimizde Allah’ın rızasını belirteceğiz. Kuran’ı ve sünnetimizi kendimize ölçü olarak alacağız. Ehlisünnet çizgisinden asla ayrılmayacağız. Tüm örf ve adetlerimizi İslam ahlak ve faziletimizi asla terk etmeyeceğiz. Yani Türk İslam hükmümüzden asla canımızı vereceğiz fakat vazgeçmeyeceğiz. Ben şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm polis kardeşlerimize, polis camiamıza, ailelerine ve bu büyük Müslüman Türk kardeşlerime başsağlığı diliyorum. Rabbim mekanlarını cennet etsin. Ama şu hainlere de buradan Ertuğrulgazi ocağından kardeşlerimizin huzurundan şunları söylemek istiyorum. Şimdi bunların içerisinde cuma namazına gidenler var. Nasıl oluyor da peygamber ocağındaki Mehmetçikleri şehit ettikten sonra Allah’ın huzuruna çıkabiliyorsunuz. Mehmetçikleri şehit eden hainlerin, katillerin sözcülüğüne soyunanlar, imanla küfür bir arada bulunmaz. Yunus Emre ne diyor; ‘Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil’ diyor. Bırakın gönül yıkmayı bunlar her gün bir ocağı söndürüyor. Bunlarınki hainlikten başka bir şey değil. Bunlarınki sahtekarlıktan başka bir şey değil. Bunlarınki ikiyüzlülükten başka bir şey değil. Bunların namazı münafıklıktan başka bir şey değil. Ey emperyalist küresel güçlerin uşağı sahte barışçı arkası PKK’ya dayananların yol arkadaşı Eş Başkan, sen İmralı’daki, Kandil’deki, Brüksel’deki efendiler şunu iyi bilsinler ki bu topraklarda İslam kardeşliğini yıkmalarına asla fırsat vermeyeceğiz. Ey sahte barışçı Eş Başkan sen ve İmralı’daki, Kandil’deki, Brüksel’deki efendiler şunları bilsinler ki bu topraklarda Türkmen-Kürt kavgası, kardeş kavgası çıkarmanıza müsaade etmeyeceğiz. Ey sahte Eş Başkan, sen İmralı’daki bebek katili, Kandil’deki yılanlar, Brüksel’deki efendilerin şunu bilsinler ki bu vatanı size böldürmeyeceğiz” dedi.
Konuşmasından sonra Destici ve beraberindekiler Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri kapsamında türbe etrafına kurulan Yörük çadırlarını gezdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.