Bayanlar Dondurma Kursunda Ter Döküyor

Samsun’un Bafra İlçesinde Yaka Mahallesi Cumhuriyet Cadde üzerinde İşKur ve Halk Eğitimi Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen Dondurma Kursunda 25 Bayan Sertifika almak için kurs görüyor.

A+A-

ÖzKaymak İşletme sahibi Dondurma Eğitim Ustası Nayile Koç;  yaklaşık 3 yıldır İşKur ve Halk Eğitimi Merkeziyle ortaklaşa yapılan Dondurma Kursundan şimdiye kadar 100 yakın bayan arkadaşlarımıza sertifika verdik. Bu yılda hafta sonu olmak üzere günde 6 gün Dondurma Kursundan toplam 25 bayan arkadaşımız Kurstan yararlanıyor. Yaklaşık 1 aydır Dondurma Kursu Eğitimi gören bayanlarımız Mayıs ayının ilk haftasında Kurslarını bitirip, Sertifikalarını almaya halk kazanacaklar.

Koç, İşKur ve Halk Eğitimi Merkeziye yapılan bu tür faydalı eğitici Kurslarımızda bize düşen en büyük görev ise yardımcı olarak yeni Dondurma Ustaları yetiştirmektir. Buradaki Kursun başka bir amacı da en yakın zaman birimi içinde Bayanlarımızı İş hayatına atılmalarını konusunda onlara yardımcı olabilmektir. Bayanlarımız bu Dondurma Kursunda Dondurma nasıl yapılır konusunda incelikleri işletmesi olduğum Dondurma sektöründe bayanlarımıza tecrübemle anlatarak kısa yoldan iş hayatına atılırken onlara yardımcı oluyorum dedi.

Bu Kursu bayanlarımız için açan başta İşKur ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine çok teşekkür eden Koç, artık kaybolan meslekler arasına da Dondurma nasıl yapılır mesleği de bitmek üzere,  nedeni de alttan artık ne çırak nede kalfa yetişmiyor olması, ama bu tür faydalı ve eğitici kurslar imdada yetişerek bu tür mesleklerin tamamen yok olmasına engel oluyor diyerek sözlerini tamamladı.

 

bayanlar-dondurma-kursunda-ter-dokuyor-1.jpg  bayanlar-dondurma-kursunda-ter-dokuyor-2.jpg  bayanlar-dondurma-kursunda-ter-dokuyor-3.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.