BAYAN GENÇ, AİLE OKULU BAŞKANI OLDU

BAYAN GENÇ, AİLE OKULU BAŞKANI OLDU

Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in eşi Nimet Genç, belediye tarafından yürütülen Aile Okulu’nun gönüllü başkanı oldu.

A+A-

Canik Belediyesi Aile Okulu Gönüllü Başkanı olan Nimet Genç, 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde eğitim gören bayanların dersine katıldı. Bayanlarla sohbet eden Bayan Genç, Aile Okulu'nun amaçlarını ve hedeflerini anlattı. Aile Okulu projesini son yıllarda Türkiye'de artan kadına yönelik şiddet sorununu çözüme kavuşturacak bir proje olarak gördüğünü ifade eden Nimet Genç, bu proje sayesinde mutlu aileler yetiştireceklerini ve şiddeti kökten çözeceklerini söyledi.
Hem sağlam aileler oluşturmayı hem de toplum yapısını korumayı amaçladıklarını ifade eden Nimet Genç, "Ailesi ve toplumla barışık, eşine ve çocuklarına sevgiyle yaklaşan, sorunlar karşısında pozitif davranış geliştiren aile bireyleri yetiştirmek istiyoruz. Anne-baba eğitimlerimiz de devam ediyor. Bu projemizle mutlu ailelerimizin sayısını artıracağız. Projemiz çerçevesinde ailelerimiz daha bilinçli hale gelecek. Mutlu ailelerden mutlu çocuklar yetişir, sevgi olur, huzur olur. Mutlu aileler mutlu toplumları oluşturur" diye konuştu.
Kadına yönelik şiddetin çözümünün aileden geçtiğine dikkat çeken Nimet Genç, "Bunun için Aile Okulu projemizi çok önemsiyorum. Verdiğimiz bu eğitimle, doğru adımlar atarak yuvalarımızı dünyadaki cennetlerimiz haline dönüştüreceğiz ve şiddetin önüne geçeceğiz. Çünkü sadece bayanlarımızı değil, babalara yönelik de eğitim programlarımız var. 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'ndeki Aile Okulu'nda siz bayanlarımıza, aile içi iletişim, cilt bakımı, psikoloji ve kişisel gelişim konularında eğitimler veriliyor. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika vereceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.