BAY KALEM YAZIYOR

BAY KALEM YAZIYOR

Bir Bafra'lı olarak samimi düşüncelerimi siz Bafra'lılar için kaleme döküyorum. Barış fm ve Bafra55.net’e de yazıma yer verdikleri için teşekkür ediyorum.

A+A-
  • Bafra'da bir seçimi daha geride bıraktık. Bafra'lı seçmenler mevcut Belediye Başkanı Sayın Zihni ŞAHİN beyle devam dedi. Kendisini tebrik ediyorum bu vesile ile ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.

    Yazımın konusuna gelince; bütün Bafra'lıların da ortak kanayan yarası olan Çetinkaya (Gelin) köprüsü tabiri caizse rezil vaziyettedir. Belki bana tepki göstereceksiniz ama Bafra ile özdeşmiş bu tarihi eser hiç bir yetkilinin dikkatini çekmiyor. Bafra'da yaşayanlar bu tepkimin mahiyetini mutlaka tahmin edecek ve bana destek vereceklerdir. Özetle açıklamak gerekirse köprünün girişi yapıldığı tarihten bu yana toprak yığını halinde, kemerler neredeyse yıkılacak vaziyette. Buradan yetkililere sesleniyorum; Bafra'ya yaraşır bir düzenleme yapın. Mesela;köprü girişine güzel bir düzenleme getirilsin, araç girişini engelleyecek daha modern bir engel yapılsın. Böyle tarihi ve Bafra ile özdeşleşmiş bir köprünün girişine toprak yığmak hiç yakışmıyor.Bir nevi köprünün tarihi kimliğine hakaret gibi geliyor bana. Yine köprü üzerine banklar konulmak suretiyle oturma alanları oluşturulsun, köprünün sürekli temizliği sağlansın. İstanbul'da bulunan boğaz köprüleri gibi yada başkaca tarihi binalar gibi göze hoş gelecek, insanların dikkatini çekecek şekilde ışıklandırılsın. Bu çok da zor bir düzenleme olmasa gerek. 

    Sosyal medyada bilindiği üzere bu konular daha çok gündeme getirilebiliyor ama tabiî bizim Bafra'da bunu gündeme getirebilecek bir grup var mı? Evet aslında bir tane grup var “Samsunlu değil Bafralıyım diyen 10.000 kişi bulurum” isimli grup bu konularda gerçekten hassas. Seçimden önce bir paylaşım yapıldı köprünün durumu ile ilgili ve benim de yakinen takip ettiğim bu paylaşım o kadar etkili oldu ki Bafra'lı hemşehrilerim bu konuya olağanüstü ilgi gösterdiler. Bu durum yetkililerinde dikkatini çekmiş olacak ki bir açıklama yapılarak, grup kurucusuna belediye tarafından köprüde yapılması düşünülen düzenleme ile ilgili çalışmaların sonlandırıldığı, buna ilişkin ihalenin yapıldığı ve düzenlemenin yapılacağı belirtilmiştir. Konu ile ilgili Bafra'lıların hassasiyetine teşekkür edilmiştir. Şimdi buraya kadar herşey iyi hoş da; bu köprü bu vaziyete yeni gelmedi senelerdir böyle, bu belediye de bunu yeni görüyor olamaz yani sormazlar mı adama bir sosyal paylaşım sitesinde insanlar sitemini dile getirdi diye mi aklınıza geldi köprüyü ihya etmek diye? Umarım sayfa yöneticileri de benim gibi düşünüp bu durumu Sayın Belediye Başkanından sormuşlardır. 

    Ayrıca köprü ile ilgili yapılacak çalışmalara da değinmek istiyorum. Öncelikle isim konusunda mutlaka Bafra'lı hemşehrilerimizin fikrinin alınması gerektiği görüşündeyim. Yukarıda da bahsettiğim paylaşım neticesinde saygıdeğer Bafra'lıların isim konusunda çok hassas olduklarını ve bir çoğunun köprünün isminin değiştirilerek daha yakışacağını düşündükleri ayrıca köprünün kimliğini de yansıtacağına inandıkları Kızılırmak Köprüsü yada Bafra Gelin Köprüsü olması fikrinde mutabık kaldıklarını görmekteyim.

    Velhasıl kelam; köprünün ivedilikle Bafra'nın şanına yaraşır bir şekilde insanların kullanımına tekrar kazandırılması gerektiği görüşündeyim. Umarım Sayın Belediye Başkanımız Zihni Şahin seçim sonrası verdiği sözlerin arkasında durarak, saygıdeğer Bafra'lıların da görüşlerini alarak bu tarihi yapıyı güzelim ilçemize tekrar kazandırır. Bu konudaki çalışmalarını dikkatle beklemekteyiz.

    Saygılarımla….

  •  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum