Başkan Uyar, ‘’Üreticilerimiz Dertlerine  Deva Arıyor’’

Başkan Uyar, ‘’Üreticilerimiz Dertlerine Deva Arıyor’’

DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar , Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Çiftçimizin zarar ettiği bir ürün yok, toplumda kayırılan bir kesim varsa çiftçilerdir” ifadelerini eleştirdi.

A+A-

DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar , Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Çiftçimizin zarar ettiği bir ürün yok, toplumda kayırılan bir kesim varsa çiftçilerdir” ifadelerini “Çiftçimiz kayırılmak değil hak ettiği destekleri bekliyor” sözleriyle eleştirdi. 

DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin sözleri iktidarın, popülizmin de ötesinde artık hakikat-ötesi denen, gerçeklikten  tamamen kopuşun, yalanın siyaseten meşrulaştırılmasının ve hakikatin önemsizleştirilmesinin tezahürüdür. Oysaki çiftçimiz hak ettiği desteği alamamaktan, iktidara seslerini duyuramamaktan hatta cezalandırılmaktan şikayetçi. Sayın Bakan sahaya inip, birkaç üretici ile bir araya gelme cesaretini gösterse çiftçimizin neden, nasıl ve ne kadar zarar ettiğini, yok olmamak için verdiği mücadeleyi ilk ağızdan dinleme imkânı bulacaktır.
Çiftçimiz zarar etmediği için mi traktörüne, toprağına haciz geliyor? Emektar çiftçimiz iktidardan herhangi bir ayrıcalık, hele de ‘kayrılmak’ istemiyor. Söz verilip de bu zamana kadar ödenmeyen desteklerin acilen ödenmesini talep ediyor. 2021 üretim yılının desteklerinin derhal açıklanmasını bekliyor. Döviz kurundaki yükselmenin de etkisiyle sürekli artan girdi fiyatlarıyla zarar eden üretici, iktidarın gerçeklikten kopuk söylemlerinden iyice bunaldı. Üreticilerimiz dertlerine deva arıyor.”

‘’DEVA İKTİDARINDA ÇİFTÇİMİZİN TRAKTÖRÜNE, TOPRAĞINA HACİZ GELMEYECEK’’

DEVA Partisi’nin Tarım Eylem Planını hatırlatan Uyar şunları söyledi,
“Tarım desteklerini, yani çiftçinin üreteceği ürüne verileceğimiz destekleri önceden bilmesi ve gelir istikrarı için üretim yapılan yıl açıklayacak ve aynı yıl içinde ödeyeceğiz. Çiftçimizin kullandığı mazot ÖTV’sini çiftçimize geri vereceğiz. Çiftçimize kullandığı gübrenin yüzde 50’sini destek olarak vereceğiz. Yem bitkilerinin kullanımına yüzde 50’ye kadar destek vereceğiz. Tarımsal kredilerin geri ödeme zamanını ve taksitlerini hasat dönemine göre belirleyeceğiz. Çiftçilerimizin kredi borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak yapılandıracağız. Çiftçimizin traktörüne, toprağına haciz gelmeyecek. Ziraat Bankası yeniden çiftçinin bankası olacak. İktidarımızın ilk 5 yılında sulama yatırımlarını bitirecek, toprağı su ile buluşturacak ve kuraklığı kader olmaktan çıkaracağız.”diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum