Başkan Tosuner: Zirai İlaçların Satışını Yeniden Hayata Geçiriyoruz

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Bafra 55.net haber mikrofonlarına yaptığı özel açıklamada Zirai ilcaların satışına yeniden başlanacağı müjdesini verdi.

A+A-

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Bafra 55.net haber mikrofonlarına yaptığı özel açıklamada Zirai ilcaların satışına yeniden başlanacağı müjdesini verdi.
Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner makamında yaptığı açıklamada,’’İlk başta 19 Ocak 2023 perşembe günü düzenlediğimiz birlik ve beraberlik yemeğimize katılım sağlayan başta 139 mahalle muhtarımıza, delegelerimize, sivil toplum örgütü temsilcilerine Bafra Ziraat Odası Başkanlığı ve yönetimi adına en kalbi şükranlarımızı sunmak isterim. Bu arada mübarek 3 ayların ve Recep ayının tüm Bafra,Bölge halkı ve İslam Alemine hayırlı getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Bafra55.net haber aracılığı ile de siz değerli üreticilerimize, çiftçilerimize ise bir müjdeyi vermek istiyorum. 
Bafra tarım ovasına sahip Karadeniz’in en büyük ovalarından birisidir. Bu ovada, Bafra ilçesinde Bafra Ziraat Odası Başkanlığını yönetimim ile birlikte yapmaktan  gurur duymaktayız. Bafra ilçesi yazlık ve kışlık ürünlerle Türkiye geneline rekor kıran bir ilçedir.
Artı organik ürün üreten bir ovaya sahibiz. Bizler ve yönetimimiz olarak Bafra Ziraat Odası Başkanlığına göreve getirdiğimizde ilk olarak bir çağ atlatmak için göreve talip olduk.
Bununda tek amacı tarımla uğraşan ovada ve kırsalda  üçüncü  kuşak çiftçiyle aldığımız destekle anlatmaktan gurur duyuyorum. Tabi ki zaman gün gibi aktı geçti. 8 yıl gibi bir süre. Yapmış olduğumuz , gurur duyduğumuz görevde günlerin ve yılların nasıl akıp geçtiğini buradan anlatırken çok duygulanıyorum. 
Bu arada 02 Şubat 2023 çarşamba günü 8 yılını dolduruyoruz. İnşallah bu 118+1 toplam 119 delegenin vereceği destekle ve güçle teveccühle bir dört yıl daha bu yetkiye canı gönülden alacağımıza inanıyoruz. 
19 Ocak 2023 perşembe günü düzenlediğimiz birlik ve beraberlik yemeğinde göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar yaptığımız çalışmaları ve projeleri, bundan sonra da yapacağımız çalışmaları ve projeleri anlatmıştık.
Şimdi ise sizin medya kuruluşunuzun aracılığı ile bir müjde vermek istiyorum. 
Bafra Ziraat Odası Başkanlığı ve yönetimi olarak bizlerin Bafra ve bölgesine en büyük hizmet vereceğimiz 2 yıldır bu konunun üzerinde uğraşıyoruz. 1980 yılında açılıp ve 2003 yılında kapanan tarım ilaçları satışını yeniden hayata geçireceğimizi belirtmek isterim. 
2015 yılında yönetimimle göreve geldiğimizde ideallerimizden biri de buydu. Bu tarım ilaçları satışı neden yasaklandı, satış yeri neden kapandı bu konuda genel merkez ile devamlı istişareler içerisinde olarak bunları hep sorduk. Göreve geldiğimiz günden ve özellikle de son 2 yıldır uğraşıyoruz. Bizlerin genel merkezimizden aldığımız cevap şu. Bafra Ziraat Odasının tarım ilaçlarının satış yerinin açılması için acile bir şirket kurulması gerektiği bizlere belirtildi. 
Biz bu bilgiyi alır almaz Bereket Sigorta şirketi olarak Bafra ovasına bunu kazandırdık. Ve 19 Ocak 2023 tarihi itibari ile de Ankara’dan genel merkezimizden olumlu bir cevap geldi. Gelen cevapta Bafra Ziraat Odası olarak zirai ilaçlar, gübre bayiliğinde  ve hayvan yeminde ticari amaçlı her ne yapılması gerekiyorsa yapılabileceği ve herhangi bir engel olmadığı  , bunları yapabilecek güce sahip olduğunuzun saptandığından bu yetkinin , satışların yapılmasında bir sakınca yoktur şeklinde bir yazı gelmiştir. Bende Bafra ve Bölge üreticisine, çiftçisine herkese bu müjdeyi vermek istiyorum. Hedefimiz Bafra’yı tarımda daha ileriye getirmektir. ‘’diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.