Başkan Tosuner ÇKS İle İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu

Bafra  Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner  Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) yapılan değişikle ilgili uyarıda bulundu.

A+A-

Bafra  Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner  Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) yapılan değişikle ilgili uyarıda bulundu.
Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Bafra55.net Haber mikrofonlarına yaptığı açıklamada  Tarım ve Orman Bakanlığının Çiftçi Kayıt Sistemi yönetmeliğinde yaptığı değişiklikler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Başkan Tosuner ,’’Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre, ÇKS başvurusuna ilişkin bakanlıkça yetki verilen iş ve işlemlerini e-devlet üzerinden de yapabilecekler. Arazi kiralama ve taahhüt yenilenmesi gibi çiftçi kayıtlarında değişiklik yapılması halinde ziraat odalarında güncelleme yaptırılması gerektiğini de ifade etmek isterim.
Çiftçiler güncelleme ile arazi varlığını aktif hale getirilmesi gerekmektedir. Ziraat odası kaydı aktif olmayan çiftçiler tarımsal desteklemeden yararlanamaz. Tüm çiftçilerimize mağdur olmamaları için üye aidatlarını yatırıp, güncelleme yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.
ÇKS Yönetmeliğinde yaşanan değişiklik sebebiyle 2023 yılı mazot gübre desteği başvuruları son müraacat tarihi 31.12.2022 olarak belirlenmiştir. 31.12.2022 tarihinden sonra herhangi bir müracaat kabul edilmeyecek olup ÇKS yaptıracak olan üyelerimizin odamızdan başvuru evraklarını almaları önemle rica olunur.’’diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.