Başkan Tosuner: "Bafra pirincinin aroması ve kalitesi dünyanın hiçbir yerinde yoktur"

Başkan Tosuner: "Bafra pirincinin aroması ve kalitesi dünyanın hiçbir yerinde yoktur"

Bafra İlçe Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetim kurulu üyeleri Tarım Kredi Birlik Bafra Şube Müdürü Zeki Güdük’ü ziyaret etti.

A+A-

Ziyarette birliği gezip Tarım Kredi Birlik Bafra Şube Müdürü Zeki Güdük’ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Bafra İlçe Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner  yönetimi adına başarılar ve bereketli bir çeltik sezonu diledi.

Tarım Kredi Birlik Bafra Şube Müdürü Zeki Güdük yaptığı açıklamada,’’ Tarım Kredi Birlik Bafra Şube fabrikası kurulduğundan beri üretici altın çağını yaşıyor. Kurulduğu zamandan bu yana üretici ürününü çok kısa sürede satıp parasını alıyor ve böylece piyasada denge sağlandı.

Bu yıl ki çeltik hasadına daha yeni başladık  ve oldukça verimli bir sezondayız. Birlik çiftçiyi hem destekliyor hem çiftçinin gübre, mazot ve tohum gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Üstelik çeltiğini hasat ettikten sonra on gün içerisinde çiftçinin parasını hesabına aktarır. 

Tarım Kredi Birliği Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesidir. Türkiye’nin her yerinden alım yapmaktadır. Bugün biz Bafra, İpsala, Edirne, Gönen, Sinop, Çankırı ve Osmancık’tan alım yapmaktayız. Tarım Kredi elinin uzandığı her yerde çiftçiye destek olur. Tarım Kredi karsız çalıştığı için çiftçimizin ürünü değerlenmiş olur. Biz de değerlendirmeye gayret ediyoruz, Bafra’da pirinci değerlendirirken İç Anadolu’da bakliyatı değerlendiriyoruz. Pirincin paketlemesine kadar hepsini yapıyoruz ve paketlenmiş halde ihracatını da yapmaktayız. En kaliteli halde ürünü sunmaya çalışıyoruz.

Bafra, sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın en değerli ovalarından. Bafra pirincinin aroması Dünya’nın hiçbir yerinde yok, kalitesi de Dünya’nın hiçbir yerinde yoktur. Biz çiftçimize destek vererek milli tohumlarımızla ekim yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz.” dedi. 

Bafra pirincinin aromasıyla ilgili olarak Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner’de, “ Bafra pirincinin aroması dünyanın hiçbir yerinde bulunmamaktadır. Bafra Ovası tarımda Dünya’da lider durumda, bunu herkesin kabullenmesi lazım. Bafra Ovası, yüzde doksanı kara toprak üzerine kurulmuş bir ova. Bizim çiftçimiz bilinçli tarıma çok önem verdi. Bilinçli tarım demek, en kaliteli ürünün olması demek. Bilinçli tarıma dönmek zorundayız. Bafra’da bu yıl yaklaşık 150 bin dekarın üzerinde ekili alan var.  Bafra’da bu yıl rekorte olarak 125-130 bin ton bekliyorum.” açıklamalarında bulundu.

Ziyaretlerde  Tarım Kredi Birlik Bafra Şube Müdürlüğü Şafak Zengin’de hazır bulunarak kurum çalışmaları ve alımları hakkında bilgi aktardı.
dsc-8659.jpgdsc-8661.jpgdsc-8666.jpgdsc-8668.jpgdsc-8669.jpgdsc-8670.jpgdsc-8673.jpgdsc-8674.jpgdsc-8677.jpgdsc-8678.jpgdsc-8679.jpgdsc-8680.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.