Başkan Topaloğlu'ndan 19 Mayıs Gençlik Bayramı Mesajı

Başkan Topaloğlu'ndan 19 Mayıs Gençlik Bayramı Mesajı

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu “ Gençlik, Milletlerin Gücü ve Yarınlarıdır” dedi.

A+A-

Topaloğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; "Büyük zorluklar ve sıkıntılar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz.

Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır. Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 99.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz.

Ulu Önder, Türk gençliğine olan güveni kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiş;” Gençliğin, milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamıştır. Bu sebepledir ki; 19 Mayıs 1919 Milli kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan Anadolu'ya çıkış gününü çok inandığı ve güvendiği Türk gençliğine Bayram olarak armağan etmiştir. Gençlerimizin de yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeleri şarttır.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, mukaddes vatan toprağının kurtuluşu yolunda gerçekleştirilen mücadelenin kıvılcımının çakıldığı bu anlamlı günün yıl dönümünde, Türk Milletinin, hemşehrilerimizin ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi, şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum ”dedi.

Başkan Küçükler\'den 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı başlıklı ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, \"19 Mayıs 1919 tarihi, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı ve hürriyet umutlarının sarsılmaz bir inanca dönüştüğü yolda atılmış en önemli adımlardan birisidir.\" dedi. özetli haberi okudunuz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.