Başkan Taşçı, “Şiddete karşıyız”

Başkan Taşçı, “Şiddete karşıyız”

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen seminerde, Atakum Belediyesinde çalışan erkek personele, kadına yönelik şiddet eğitimi verildi. Seminere katılan Başkan Taşçı, katılımcılara bileklik hediye etti.

A+A-

Atakum Belediyesi meclis toplantı salonunda, OMÜ Psikoloik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Barut’un sunumuyla geçekleşen seminer gerçekleştirilen seminere katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bu anlamda çalışmalarımızı, özellikle kadına yönelik şiddet konusunda sürdürüyoruz” dedi.

 

Atakum Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleşen seminer, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Belediyesinde çalışan erkek personeller, birim müdürleri ve Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı’nın katılımıyla gerçekleşti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Barut’un sunumuyla gerçekleşen seminerde, kadına yönelik şiddetin nedenleri ve sonuçları anlatıldı. Seminerin sonunda katılımcılara, eşlerine hediye etmeleri üzere, Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezindeki meslek edindirme kurslarında yapılan el emeği bileklikler hediye edildi.

 

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezinin birbirinden önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Başkan Taşçı, “İlçemizde kadına yönelik şiddet başta olmak üzere farklı noktalarda, eğitim içerikli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün de OMÜ’nün değerli akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Yaşar Barut’un sunumuyla, personellerimizi şiddete karşı bilgilendirdik. Atakum Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan kadınları her alanda korumayı, hakları hakkında bilgilendirilmelerini, psikolojik ve hukuki destek almalarını, sorumluluğumuz olarak görüyor ve bu sorumluluktan hareketle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kültürel etkinlikler içerisinde yer almaları, istihdam içerikli projelere yönlendirilmeleri gibi hayatın her alanında kadınların ve tüm dezavantajlı grupların yanındayız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.