BAŞKAN ŞAHİN; UTANILACAK BİR SAYFAMIZ YOK

BAŞKAN ŞAHİN; UTANILACAK BİR SAYFAMIZ YOK

Samsun'da düzenlenen Balkan Tarihi Kongresi'ne katılanlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bugün tarihe baktığımızda utanılacak hiç bir sayfamız yoktur" dedi.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, bu yıl 12'ncisi düzenlenen Balkan Tarihi Kongresi'ne katılanları, etkinliğin ilk gününün sonunda ağırladı. Başkan Zihni Şahin, burada yaptığı konuşmada, "Tarihimizde hiç bir zaman utanılacak bir sayfa yoktur" dedi.

SEVGİ KAFE'DE ANLAMLI BULUŞTU

Başkan Zihni Şahin, Samsun Mübadele Derneği ile Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği 12'inci Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi'ne katılanlarla bir araya geldi. Sevgi Kafe'de düzenlenen yemekte konuşan Başkan Zihni Şahin, önemli mesajlarda verdi.

'TÜRK MİLLETİ SÖMÜRMEZ!..'

Sözlerine, "Türk milleti tarihte var olduğundan bu güne hep sıkıntı yaşamıştır. Ama şu bir gerçektir ki Türk Milleti hiç bir zaman gittiği hiç bir yerde insanları sömürmemiş, ötekileştirmemiş, insanların kimlikleri ile uğraşmamış, asimile etmemiştir" diyerek başlayan Zihni Şahin, daha sonra şöyle devam etti:

'ZULÜM YAPANLARI TARİH YAZACAK'

"Bugün gerçekten tarihe baktığımızda utanılacak bir sayfamız yoktur. Böyle bir milletin mensubu olmaktan dolayı bahtiyarız, onurluyuz. Toplumlar çok güçlü olabilirler ama geriye baktığımızda tarihin her şeyi yazdığını göreceğiz. Bugün insanlığa her türlü zulmü gören, ABD başta olmak üzere tüm emperyalistleri de tarih bir gün yazacak ama bu ülkeler hiç bir zaman iyi olarak anılmayacaklardır. Bizim tarihimizde ise tam tersi olmuştur. Ne Selçuklularda, ne Osmanlılarda hiç kimse sömürülmemiştir. Bizlere bıraktıkları güzel mirastır bu.

'BAŞKA GİDECEK YERİMİZ YOK...'

Sadece Türkiye'deki Türkler değil, dışarıdaki Türkler ile ve akraba toplulukları ile ne kadar dayanışma içerisinde olursak Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak o kadar çok varlığımızı devam ettiririz. Hangi görüşten, partiden olursak olalım mesele ülkemiz olunca gerisinin teferruat olacağına inanmalıyız. Bunun örneklerini hep verdik. Dün Rumeli'den, Balkanlar'dan buralara geldik ama daha gidecek yerimiz yok. Bunu hepimiz biliyoruz. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti varlığını sonsuza kadar hür ve bağımsız şekilde sürdürecek. Bunu için dua ediyorum."

baskan-sahin;-utanilacak-bir-sayfamiz-yok-1.jpg baskan-sahin;-utanilacak-bir-sayfamiz-yok-5.jpg baskan-sahin;-utanilacak-bir-sayfamiz-yok-2.jpg baskan-sahin;-utanilacak-bir-sayfamiz-yok-3.jpg baskan-sahin;-utanilacak-bir-sayfamiz-yok-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.