Başkan Şahin Rus Misafirlerini Ağırladı

Başkan Şahin Rus Misafirlerini Ağırladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Rusya'dan "kardeş şehir" Novorossiysk'nin Belediye Başkanı Dyachenko Igor Alekseevich ve beraberindeki heyeti kabul etti.

A+A-

Novorossiysk Belediye Başkanı Alekseevich, beraberindeki heyetle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'e ziyarette bulundu. 

Şahin, "kardeş şehir" heyetini kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin dostluk çerçevesinde artarak devam ettiğini dile getirerek, her iki ülkenin yakınlaşmasının taraflar açısından fırsat olduğunu söyledi.

Rus misafirlerini Samsun'da görmekten mutluluk duyduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Rusya en yakın komşularımızdan birisi. Her zaman komşularımızla alışveriş etmek iyi ilişkiler kurmak iki tarafında yararına. Temennimiz ilişkilerimizin daha da güçlenmesi. Son dönemde Sayın Putin ile Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın bir araya gelmeleri herkese moral olmuştur. Amerika ve Batı'nın dünyada neler yaptığı ortada. Rusya ile Türkiye'nin güç birliği yapması gerçekten güzel. İnşallah bu ilişkiler daha da güçlenip gelişecek. Sizleri bugün burada ağırlamaktan da büyük onur duydum. Ben de en kısa sürede sizleri ziyaret edeceğim." 

Alekseevich ise gösterilen ilgi nedeniyle  Şahin'e teşekkür etti.

Ziyarete, karşılıklı hediye takdimi yapıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.